Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12177
Назва: Добробут і поведінкова адаптація корів при впровадженні автоматизованого доїння
Інші назви: Dobrobut i povedinkova adaptatsiia koriv pry vprovadzhenni avtomatyzovanoho doinnia
Автори: Дочкін, Дмитро Олексійович
Dochkin, Dmytro Oleksiiovych
Ключові слова: кортизол
cortisol
добробут тварин
animal welfare
AMS
AMS
корови
cows
адаптація
adaptation
стрес
stress
Дата публікації: чер-2025
Видавництво: ГО «Молодіжна наукова ліга» ; ТОВ «УКРЛОГОС Груп»
Бібліографічний опис: Дочкін Д. О. Добробут і поведінкова адаптація корів при впровадженні автоматизованого доїння / Д. О. Дочкін ; наук. керівник Милостивий Р. В. // Розвиток сучасної науки : актуальні питання теорії та практики : матеріали VIII Всеукр. студентської наук. конф. ( Запоріжжя, 20 черв. 2025 р. ) / ГО «Молодіжна наукова ліга». – Вінниця : ТОВ «УКРЛОГОС Груп», 2025. – С. 358-359. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12177.
Короткий огляд (реферат): Запровадження автоматизованих систем доїння (AMS) у молочному скотарстві підвищує продуктивність, однак вимагає адаптації тварин, особливо первісток. У тезах розглянуто поведінкові особливості, показники стресу (кортизол у слині та шерсті) та ефективність менеджменту під час переходу на AMS. The implementation of automated milking systems (AMS) improves dairy productivity but requires behavioural adaptation, especially in primiparous cows. This paper examines behavioural responses, non-invasive stress markers (salivary and hair cortisol), and management strategies during AMS transition.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://archive.liga.science/index.php/conference-proceedings/issue/view/ukr-20.06.2025/138
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12177
ISBN: 978-617-8312-67-1
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дочкін_тези_С.358-360.pdf875,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.