Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12365
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКарлов, Єгор Андрійович-
dc.contributor.authorKarlov, Yehor Andriiovych-
dc.date.accessioned2025-08-29T08:26:34Z-
dc.date.available2025-08-29T08:26:34Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКарлов Є. А. Обґрунтування технології виробництва напоїв на основі вторинних продуктів переробки молока : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Карлов Єгор Андрійович; наук. керівник Півоваров Олександр; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 58 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12365uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12365-
dc.description.abstractУ роботі обґрунтовано технологію виробництва напоїв на основі вторинних продуктів переробки молока, зокрема молочної сироватки. Проведено дослідження оптимального складу напою з використанням яблучного соку та хітозану як очищувального агенту. Визначено оптимальні співвідношення компонентів (сироватка:сік – 70:30), а також кількісні показники цукру, лимонної кислоти та ароматизаторів, що забезпечують високі органолептичні властивості продукту. Запропонована рецептура та технологічна схема відповідають сучасним вимогам до здорового харчування, дозволяють ефективно використовувати вторинну молочну сировину та сприяють зниженню енерговитрат у виробництві. Розроблена технологія має високий потенціал для впровадження в харчову промисловість як інноваційне та екологічно безпечне рішення. U roboti obgruntovano tekhnolohiiu vyrobnytstva napoiv na osnovi vtorynnykh produktiv pererobky moloka, zokrema molochnoi syrovatky. Provedeno doslidzhennia optymalnoho skladu napoiu z vykorystanniam yabluchnoho soku ta khitozanu yak ochyshchuvalnoho ahentu. Vyznacheno optymalni spivvidnoshennia komponentiv (syrovatka:sik – 70:30), a takozh kilkisni pokaznyky tsukru, lymonnoi kysloty ta aromatyzatoriv, shcho zabezpechuiut vysoki orhanoleptychni vlastyvosti produktu. Zaproponovana retseptura ta tekhnolohichna skhema vidpovidaiut suchasnym vymoham do zdorovoho kharchuvannia, dozvoliaiut efektyvno vykorystovuvaty vtorynnu molochnu syrovynu ta spryiaiut znyzhenniu enerhovytrat u vyrobnytstvi. Rozroblena tekhnolohiia maie vysokyi potentsial dlia vprovadzhennia v kharchovu promyslovist yak innovatsiine ta ekolohichno bezpechne rishennia.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectмолочна сироваткаuk
dc.subjectmolochna syrovatkauk
dc.subjectвторинні молочні продуктиuk
dc.subjectvtorynni molochni produktyuk
dc.subjectфруктово-молочні напоїuk
dc.subjectfruktovo-molochni napoiuk
dc.subjectхітозанuk
dc.subjectkhitozanuk
dc.subjectяблучний сікuk
dc.subjectyabluchnyi sikuk
dc.subjectздорове харчуванняuk
dc.subjectzdorove kharchuvanniauk
dc.subjectкомбіновані напоїuk
dc.subjectkombinovani napoiuk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва напоїв на основі вторинних продуктів переробки молокаuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva napoiv na osnovi vtorynnykh produktiv pererobky molokauk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карлов Є. А..pdf1,03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.