Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12616| Title: | Обґрунтування технології виробництва виробів слоєних на основі борошна житнього |
| Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv sloienykh na osnovi boroshna zhytnoho |
| Authors: | Малогоненко, Денис Олександрович Malohonenko, Denys Oleksandrovych |
| Keywords: | житнє борошно zhytnie boroshno листкове тісто lystkove tisto технологія виробництва tekhnolohiia vyrobnytstva хлібобулочні вироби khlibobulochni vyroby харчова цінність kharchova tsinnist |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
| Citation: | Малогоненко Д. О. Обґрунтування технології виробництва виробів слоєних на основі борошна житнього : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Малогоненко Денис Олександрович; наук. керівник Гезь Яна; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12616 |
| Abstract: | У дипломній роботі наведено обґрунтування технології виробництва листкових виробів на основі житнього борошна. Актуальність теми зумовлена зростаючим попитом на продукти з підвищеною харчовою цінністю та корисними властивостями, що сприяють здоровому харчуванню. Житнє борошно містить більшу кількість харчових волокон, вітамінів групи B та мінеральних речовин порівняно з пшеничним, що дозволяє розширити асортимент функціональних хлібобулочних виробів. У роботі проаналізовано сировинні компоненти, розглянуто технологічні етапи виробництва, проведено експериментальні дослідження з визначення фізико-хімічних та органолептичних показників продукції. Запропоновано оптимальні рецептурні співвідношення житнього та пшеничного борошна, способи формування структури тіста, а також режим випікання, що забезпечують високу якість та привабливість готових виробів. U dyplomnii roboti navedeno obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva lystkovykh vyrobiv na osnovi zhytnoho boroshna. Aktualnist temy zumovlena zrostaiuchym popytom na produkty z pidvyshchenoiu kharchovoiu tsinnistiu ta korysnymy vlastyvostiamy, shcho spryiaiut zdorovomu kharchuvanniu. Zhytnie boroshno mistyt bilshu kilkist kharchovykh volokon, vitaminiv hrupy B ta mineralnykh rechovyn porivniano z pshenychnym, shcho dozvoliaie rozshyryty asortyment funktsionalnykh khlibobulochnykh vyrobiv. U roboti proanalizovano syrovynni komponenty, rozghlianuto tekhnolohichni etapy vyrobnytstva, provedeno eksperymentalni doslidzhennia z vyznachennia fizyko-khimichnykh ta orhanoleptychnykh pokaznykiv produktsii. Zaproponovano optymalni retsepturni spivvidnoshennia zhytnoho ta pshenychnoho boroshna, sposoby formuvannia struktury tista, a takozh rezhym vypikannia, shcho zabezpechuiut vysoku yakist ta pryvablyvist hotovykh vyrobiv. |
| URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12616 |
| Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Малогоненко Д. О..pdf | 1,14 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
