Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПуцова, Анна Сергіївна-
dc.contributor.authorPutsova, Anna Serhiivna-
dc.date.accessioned2025-09-25T07:38:51Z-
dc.date.available2025-09-25T07:38:51Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationПуцова А. С. Обґрунтування технології виробництва виробів макаронних з антиоксидантними властивостями : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Пуцова Анна Сергіївна; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 79 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621-
dc.description.abstractМакаронні вироби є традиційним продуктом харчування, однак їхня харчова цінність може бути суттєво підвищена шляхом використання лікарської рослинної сировини з антиоксидантними властивостями. Така сировина містить флавоноїди, фенольні сполуки, вітаміни та інші біологічно активні речовини, які позитивно впливають на здоров’я людини. Обґрунтування технологічної доцільності застосування лікарських рослин у рецептурі макаронних виробів, дослідження їх впливу на структуру тіста, якість готової продукції та збереження корисних речовин є важливим та актуальним напрямом сучасної харчової промисловості. Makaronni vyroby ye tradytsiinym produktom kharchuvannia, odnak yikhnia kharchova tsinnist mozhe buty suttievo pidvyshchena shliakhom vykorystannia likarskoi roslynnoi syrovyny z antyoksydantnymy vlastyvostiamy. Taka syrovyna mistyt flavonoidy, fenolni spoluky, vitaminy ta inshi biolohichno aktyvni rechovyny, yaki pozytyvno vplyvaiut na zdorovia liudyny. Obgruntuvannia tekhnolohichnoi dotsilnosti zastosuvannia likarskykh roslyn u retsepturi makaronnykh vyrobiv, doslidzhennia yikh vplyvu na strukturu tista, yakist hotovoi produktsii ta zberezhennia korysnykh rechovyn ye vazhlyvym ta aktualnym napriamom suchasnoi kharchovoi promyslovosti.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectмакаронні виробиuk
dc.subjectmakaronni vyrobyuk
dc.subjectлікарська рослинна сировинаuk
dc.subjectlikarska roslynna syrovynauk
dc.subjectбіологічно активні речовини (БАР)uk
dc.subjectbiolohichno aktyvni rechovyny (BAR)uk
dc.subjectфлавоноїдиuk
dc.subjectflavonoidyuk
dc.subjectтехнологія виробництваuk
dc.subjecttekhnolohiia vyrobnytstvauk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва виробів макаронних з антиоксидантними властивостямиuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv makaronnykh z antyoksydantnymy vlastyvostiamyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Пуцова А. С..pdf1,8 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.