Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Пуцова, Анна Сергіївна | - |
| dc.contributor.author | Putsova, Anna Serhiivna | - |
| dc.date.accessioned | 2025-09-25T07:38:51Z | - |
| dc.date.available | 2025-09-25T07:38:51Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Пуцова А. С. Обґрунтування технології виробництва виробів макаронних з антиоксидантними властивостями : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Пуцова Анна Сергіївна; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 79 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621 | uk |
| dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621 | - |
| dc.description.abstract | Макаронні вироби є традиційним продуктом харчування, однак їхня харчова цінність може бути суттєво підвищена шляхом використання лікарської рослинної сировини з антиоксидантними властивостями. Така сировина містить флавоноїди, фенольні сполуки, вітаміни та інші біологічно активні речовини, які позитивно впливають на здоров’я людини. Обґрунтування технологічної доцільності застосування лікарських рослин у рецептурі макаронних виробів, дослідження їх впливу на структуру тіста, якість готової продукції та збереження корисних речовин є важливим та актуальним напрямом сучасної харчової промисловості. Makaronni vyroby ye tradytsiinym produktom kharchuvannia, odnak yikhnia kharchova tsinnist mozhe buty suttievo pidvyshchena shliakhom vykorystannia likarskoi roslynnoi syrovyny z antyoksydantnymy vlastyvostiamy. Taka syrovyna mistyt flavonoidy, fenolni spoluky, vitaminy ta inshi biolohichno aktyvni rechovyny, yaki pozytyvno vplyvaiut na zdorovia liudyny. Obgruntuvannia tekhnolohichnoi dotsilnosti zastosuvannia likarskykh roslyn u retsepturi makaronnykh vyrobiv, doslidzhennia yikh vplyvu na strukturu tista, yakist hotovoi produktsii ta zberezhennia korysnykh rechovyn ye vazhlyvym ta aktualnym napriamom suchasnoi kharchovoi promyslovosti. | uk |
| dc.language.iso | uk | uk |
| dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
| dc.subject | макаронні вироби | uk |
| dc.subject | makaronni vyroby | uk |
| dc.subject | лікарська рослинна сировина | uk |
| dc.subject | likarska roslynna syrovyna | uk |
| dc.subject | біологічно активні речовини (БАР) | uk |
| dc.subject | biolohichno aktyvni rechovyny (BAR) | uk |
| dc.subject | флавоноїди | uk |
| dc.subject | flavonoidy | uk |
| dc.subject | технологія виробництва | uk |
| dc.subject | tekhnolohiia vyrobnytstva | uk |
| dc.title | Обґрунтування технології виробництва виробів макаронних з антиоксидантними властивостями | uk |
| dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv makaronnykh z antyoksydantnymy vlastyvostiamy | uk |
| dc.type | Other | uk |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Пуцова А. С..pdf | 1,8 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
