Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12653
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБезсмертний, Петро Олександрович-
dc.contributor.authorBezsmertnyi, Petro Oleksandrovych-
dc.date.accessioned2025-10-01T06:28:12Z-
dc.date.available2025-10-01T06:28:12Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБезсмертний П. О. Обґрунтування технології виробництва виробів борошняних з додаванням насіння гарбуза екструдованого : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Безсмертний Петро Олександрович ; наук. керівник Півоваров Олександр ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 60 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12653uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12653-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі розглянуто наукове обґрунтування та практичні аспекти розробки технології виробництва борошняних виробів з додаванням екструдованого насіння гарбуза. Вивчено вплив гарбузового насіння, яке пройшло екструзійну обробку, на органолептичні, хімічні та технологічні властивості готових виробів. Проаналізовано харчову та біологічну цінність насіння гарбуза як джерела білка, жирів, мінеральних речовин та харчових волокон. Встановлено оптимальні рівні його внесення в рецептуру без погіршення споживчих властивостей. Результати досліджень дозволяють удосконалити рецептури борошняних виробів функціонального призначення та розширити асортимент продуктів підвищеної харчової цінності. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto naukove obgruntuvannia ta praktychni aspekty rozrobky tekhnolohii vyrobnytstva boroshnianykh vyrobiv z dodavanniam ekstrudovanoho nasinnia harbuza. Vyvcheno vplyv harbuzovoho nasinnia, yake proishlo ekstruziinu obrobku, na orhanoleptychni, khimichni ta tekhnolohichni vlastyvosti hotovykh vyrobiv. Proanalizovano kharchovu ta biolohichnu tsinnist nasinnia harbuza yak dzherela bilka, zhyriv, mineralnykh rechovyn ta kharchovykh volokon. Vstanovleno optymalni rivni yoho vnesennia v retsepturu bez pohirshennia spozhyvchykh vlastyvostei. Rezultaty doslidzhen dozvoliaiut udoskonalyty retseptury boroshnianykh vyrobiv funktsionalnoho pryznachennia ta rozshyryty asortyment produktiv pidvyshchenoi kharchovoi tsinnosti.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectборошняні виробиuk
dc.subjectboroshniani vyrobyuk
dc.subjectгарбузове насінняuk
dc.subjectharbuzove nasinniauk
dc.subjectекструзіяuk
dc.subjectekstruziiauk
dc.subjectфункціональне харчуванняuk
dc.subjectfunktsionalne kharchuvanniauk
dc.subjectпоживна цінністьuk
dc.subjectpozhyvna tsinnistuk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва виробів борошняних з додаванням насіння гарбуза екструдованогоuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv boroshnianykh z dodavanniam nasinnia harbuza ekstrudovanohouk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Безсмертний П. О..pdf1,17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.