Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12664Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Бойко, Юліанна Миронівна | - |
| dc.contributor.author | Boiko, Yulianna Myronivna | - |
| dc.date.accessioned | 2025-10-01T11:10:48Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-01T11:10:48Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Бойко Ю. М. Обґрунтування технології виробництва мармеладу з використанням напівфабрикатів ягідних : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Бойко Юліанна Миронівна ; наук. керівник Тимчак Дмитро ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 66 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12664 | uk |
| dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12664 | - |
| dc.description.abstract | У роботі розроблено рецептуру ягідного мармеладу з використанням напівфабрикатів із дикорослих ягід сімейства брусничних. Досліджено технологічні особливості виготовлення натуральних ягідних соків і запасів, а також їх вплив на органолептичні та харчові показники мармеладу. Встановлено оптимальні умови зберігання готових виробів при температурі 15±5°С і відносній вологості 80±5% протягом 3–4 місяців. Визначено зміну вмісту вологи, аскорбінової кислоти та органолептичних характеристик у процесі зберігання. Доведено, що збереження харчової цінності й якості мармеладу найбільш ефективне при терміні зберігання не більше трьох місяців. Результати роботи можуть бути використані для удосконалення технології виробництва ягідних мармеладів із підвищеною харчовою цінністю. U roboti rozrobleno retsepturu yahidnoho marmeladu z vykorystanniam napivfabrykativ iz dykoroslykh yahid simeistva brusnychnykh. Doslidzheno tekhnolohichni osoblyvosti vyhotovlennia naturalnykh yahidnykh sokiv i zapasiv, a takozh yikh vplyv na orhanoleptychni ta kharchovi pokaznyky marmeladu. Vstanovleno optymalni umovy zberihannia hotovykh vyrobiv pry temperaturi 15±5°S i vidnosnii volohosti 80±5% protiahom 3–4 misiatsiv. Vyznacheno zminu vmistu volohy, askorbinovoi kysloty ta orhanoleptychnykh kharakterystyk u protsesi zberihannia. Dovedeno, shcho zberezhennia kharchovoi tsinnosti y yakosti marmeladu naibilsh efektyvne pry termini zberihannia ne bilshe trokh misiatsiv. Rezultaty roboty mozhut buty vykorystani dlia udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva yahidnykh marmeladiv iz pidvyshchenoiu kharchovoiu tsinnistiu. | uk |
| dc.language.iso | uk | uk |
| dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
| dc.subject | мармелад | uk |
| dc.subject | marmelad | uk |
| dc.subject | ягідні напівфабрикати | uk |
| dc.subject | yahidni napivfabrykaty | uk |
| dc.subject | брусниця | uk |
| dc.subject | brusnytsia | uk |
| dc.subject | журавлина | uk |
| dc.subject | zhuravlyna | uk |
| dc.subject | лохина | uk |
| dc.subject | lokhyna | uk |
| dc.subject | чорниця | uk |
| dc.subject | chornytsia | uk |
| dc.title | Обґрунтування технології виробництва мармеладу з використанням напівфабрикатів ягідних | uk |
| dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva marmeladu z vykorystanniam napivfabrykativ yahidnykh | uk |
| dc.type | Other | uk |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Бойко Ю. М..pdf | 1,12 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
