Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12713
Назва: | Знезараження м’яса курчат-бройлерів, контамінованого Listeria spp. |
Інші назви: | Znezarazhennia miasa kurchat-broileriv, kontaminovanoho Listeria spp. |
Автори: | Боровик, Ірина Володимирівна Borovic, Irina Borovik, Irina Borovik, I. Borovik, I. V. Borovuk, I. V. Borovik, Iryna Borovyk, I. V. Borovuk, Iryna V. Borovyc, I. V. Зажарська, Надія Миколаївна Zazharska, Nadiia Zazharska, N. M. Zazharska, N. Zazhars’ka, N. M. Zazharskaya, N. N. Zazharskaya, N. Zazharska, N. N. Zazharska, Nadiia M. |
Ключові слова: | термічна обробка termichna obrobka Listeria spp. Listeria spp. м’ясо курчат-бройлерів miaso kurchat-broileriv знезараження znezarazhennia |
Дата публікації: | тра-2022 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Боровик І. Знезараження м’яса курчат-бройлерів, контамінованого Listeria spp. / І. Боровик, Н. Зажарська // Теоретичні та практичні питання аграрної науки = Theoretical and Applied issues of Agricultural Sciences : матеріали Міжнар.наук.-практ. конф. до 100-річчя ДДАЕУ ( Дніпро, 18 трав. 2022 р. ) : у 2 ч. / за заг. ред. А. С. Кобця / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – Ч. 1. – С. 211-214. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12713. |
Короткий огляд (реферат): | У роботі досліджено ефективність різних способів термічної обробки при знезараженні м’яса курчат-бройлерів, контамінованого Listeria spp.. Експерименти показали, що проварювання протягом 30 хвилин повністю інактивує патоген, тоді як обробка водяною парою вимагає не менше 40 хвилин для досягнення безпечного рівня. Визначено, що температура та тривалість теплової обробки є ключовими факторами забезпечення мікробіологічної безпечності м’ясної продукції. U roboti doslidzheno efektyvnist riznykh sposobiv termichnoi obrobky pry znezarazhenni miasa kurchat-broileriv, kontaminovanoho Listeria spp.. Eksperymenty pokazaly, shcho provariuvannia protiahom 30 khvylyn povnistiu inaktyvuie patohen, todi yak obrobka vodianoiu paroiu vymahaie ne menshe 40 khvylyn dlia dosiahnennia bezpechnoho rivnia. Vyznacheno, shcho temperatura ta tryvalist teplovoi obrobky ye kliuchovymy faktoramy zabezpechennia mikrobiolohichnoi bezpechnosti miasnoi produktsii. |
Опис: | Боровик Ірина Володимирівна https://orcid.org/0000-0001-5958-8396 Зажарська Надія Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-8328-6440 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://drive.google.com/file/d/1te2UciAp-M_e3B5llQYmIJuZSk09fIBh/view https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12713 |
Розташовується у зібраннях: | Тези конференцій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
22_Теоретичні та практичні питання аграрної науки_частина 1-211-216-1-4.pdf | 589,07 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.