Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12902
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛєщова, Марина Олексіївна-
dc.contributor.authorLieshchova, M. O.-
dc.contributor.authorLieshchova, M. А.-
dc.contributor.authorLieshchova, M.-
dc.contributor.authorLieshchova, Maryna-
dc.contributor.authorLieshchova, Marina-
dc.contributor.authorLeshchova, M. O.-
dc.contributor.authorLieshova, M.-
dc.contributor.authorБілан, Марина Володимирівна-
dc.contributor.authorBilan, Maryna-
dc.contributor.authorBilan, M. V.-
dc.contributor.authorBilan, M.-
dc.contributor.authorКолмик, Анастасія-
dc.contributor.authorKolmyk, Anastasiia-
dc.contributor.authorКочерга, Іван-
dc.contributor.authorKocherha, Ivan-
dc.date.accessioned2025-10-28T09:11:04Z-
dc.date.available2025-10-28T09:11:04Z-
dc.date.issued2022-05-
dc.identifier.citationВплив високожирового раціону на психоемоційний статус щурів / М. Лєщова, М. Білан, А. Колмик, І. Кочерга // Теоретичні та практичні питання аграрної науки = Theoretical and Applied issues of Agricultural Sciences : матеріали Міжнар.наук.-практ. конф. до 100-річчя ДДАЕУ ( Дніпро, 18 трав. 2022 р. ) : у 2 ч. / за заг. ред. А. С. Кобця / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – Ч. 1. – С. 231-232. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12902.uk
dc.identifier.urihttps://drive.google.com/file/d/1te2UciAp-M_e3B5llQYmIJuZSk09fIBh/view-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12902-
dc.descriptionЛєщова Марина Олексіївна http://orcid.org/0000-0002-4251-4152 Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201Xuk
dc.description.abstractДосліджено вплив високожирового раціону на інтенсивність росту та психоемоційний статус білих лабораторних щурів. Встановлено, що додавання 15 % жиру до раціону сприяє більшому приросту маси тіла порівняно з контролем. За результатами тесту «відкрите поле» виявлено зниження рухової та орієнтовної активності наприкінці експерименту у тварин, що отримували надлишок жиру, тоді як емоційний статус суттєво не змінювався. Отримані дані свідчать про негативний вплив високожирового харчування на функціональний стан нервової системи щурів. Doslidzheno vplyv vysokozhyrovoho ratsionu na intensyvnist rostu ta psykhoemotsiinyi status bilykh laboratornykh shchuriv. Vstanovleno, shcho dodavannia 15 % zhyru do ratsionu spryiaie bilshomu pryrostu masy tila porivniano z kontrolem. Za rezultatamy testu «vidkryte pole» vyiavleno znyzhennia rukhovoi ta oriientovnoi aktyvnosti naprykintsi eksperymentu u tvaryn, shcho otrymuvaly nadlyshok zhyru, todi yak emotsiinyi status suttievo ne zminiuvavsia. Otrymani dani svidchat pro nehatyvnyi vplyv vysokozhyrovoho kharchuvannia na funktsionalnyi stan nervovoi systemy shchuriv.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectлабораторні щуриuk
dc.subjectlaboratorni shchuryuk
dc.subjectвисокожировий раціонuk
dc.subjectvysokozhyrovyi ratsionuk
dc.subjectпсихоемоційний статусuk
dc.subjectpsykhoemotsiinyi statusuk
dc.subjectрухова активністьuk
dc.subjectrukhova aktyvnistuk
dc.titleВплив високожирового раціону на психоемоційний статус щурівuk
dc.title.alternativeVplyv vysokozhyrovoho ratsionu na psykhoemotsiinyi status shchurivuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.