Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1397
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКрамарьов, Сергій Михайлович-
dc.contributor.authorKramarev, Sergey-
dc.contributor.authorЧерних, Свiтлана Анатоліївна-
dc.contributor.authorChernykh, Svetlana-
dc.date.accessioned2019-06-20T11:16:37Z-
dc.date.available2019-06-20T11:16:37Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationКрамарьов С.М. Агрохімічні аспекти підвищення біохімічних показників якості зерна пшениці озимої/ С. М. Крамарьов , С. А. Черних //Міжвідомч. тематич. наук. збірник: спец. вип. до ХІ з’їзду ґрунтознавців і агрохіміків України(17-21 вересня 2018 р.)– Кн.2. – Харків.- 2018. – С. 175-177.- Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1397uk
dc.identifier.issn0587-2596-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1397-
dc.description.abstractНаведено дані дослідів по проблемі оптимізації живлення рослин, яка в наш час набуває все більшої актуальності через зростання цін на енергоносії, добрива, зниження ефективної родючості ґрунтів та погіршення режиму живлення рослин, що супроводжує зниження врожайності пшениці. В загальному комплексі заходів поліпшення якості зерна одним із найдієвіших є правильна науково- обґрунтована система удобрення. При цьому треба пам’ятати, що основним фактором, який стримує поліпшення якості зерна, є дефіцит азоту в ґрунті. Він спричинюється інтенсивним виносом цього елемента рослинами всіх культур сівозміни без належної компенсації . The data of experiments on the problem of plant nutrition optimization is given, which is becoming increasingly relevant nowadays due to rising prices for energy, fertilizers, reduced effective soil fertility and deterioration of plant nutrition, which leads to lower wheat yields. In the general set of measures to improve the quality of grain, one of the most effective is the correct scientifically grounded fertilizer system. It should be remembered that the main factor inhibiting the improvement of the quality of the grain is the lack of nitrogen in the soil. It is caused by intensive removal of this element by plants of all crops of crop rotation without proper compensation.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherНаціональний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»uk
dc.subjectдобриваuk
dc.subjectFertilizeruk
dc.subjectпоказники якості зернаuk
dc.subjectgrain quality indicesuk
dc.subjectпшениця озимаuk
dc.subjectwinter wheatuk
dc.subjectживлення рослинuk
dc.subjectplant nutritionuk
dc.subjectазотuk
dc.subjectnitrogenuk
dc.subjectнатурна масаuk
dc.subjectnatural massuk
dc.subjectклейковинаuk
dc.subjectglutenuk
dc.titleАгрохімічні аспекти підвищення біохімічних показників якості зерна пшениці озимоїuk
dc.title.alternativeAgrochemical aspects of improving the biochemical parameters of winter wheat grain qualityuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези грунтознавство (1).pdf235,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.