Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1827
Title: Вплив органічного селену на хімічний та жирнокислотний склад грудних м’язів курей-несучок
Other Titles: Влияние органического селена на химический и жирнокислотный состав грудных мышц кур-несушек
Influence of organic seleniumon chemical and fatty acid profile of pectoral muscles in laying hens
Authors: Мусіч, Ольга Іванівна
Musich, Olga
Musich, O.
Musich, O. I.
Непорочна, О. Т.
Neporochna, O. T.
Keywords: жирні кислоти
amino acids
кури-несучки
laying hens
органічний селен
organic selenium
калорійність
fatty acids
Issue Date: 2018
Publisher: Вінницький НАУ
Citation: Мусіч О. І. Вплив органічного селену на хімічний та жирнокислотний склад грудних м’язів курей-несучок / О. І. Мусіч, О. Т. Непорочна // Аграрна наука та харчові технології : зб. наук. пр. / Вінницький НАУ. – 2018. – Вип. 2(101). – С. 52-60. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1827.
Abstract: Проведено дослідження впливу Сел-Плексу – селеновмістної органічної кормової добавки мікробіологічного походження – на хімічний та жирнокислотний склад грудних м’язів курей-несучок породи Ломанн Браун. Встановлено, що використання органічного селену в складі комбікормів для курей-несучок призводить до накопичення арахідонової, лаурінової, миристинової, тридеканової, пальмітинової жирних кислот, знижує калорійність м’яса. Проведено исследование влияния Cел-Плекса - селеносодержащей органической кормовой добавки микробиологического происхождения - на химический, аминокислотный и жирнокислотный состав грудных мышц кур-несушек породы Ломанн Браун. Установлено, что применение органического селена в составе комбикормов для кур-несушек приводит к накоплению арахидоновой, лауриновый, миристиновои, маргариновой, пальмитиновая жирных кислот, снижает калорийность мяса. It was studied the influence of organic selenium – a source of amino acids, micronutrients and vitamins – on the chemical, amino-acid and fatty acid profile of pectoral muscles in hens Lohmann Brown breed. It is established that the use of organic selenium in the composition of mixed fodders for laying hens leads to the accumulation of arachidonic, lauric, myristic, margarine, palmitic fatty acids, and reduces caloric content of meat.
URI: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1827
ISSN: 2616-72ВХ
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Весь збірник 2(101),2018 (5)-52-60.pdf344,88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.