Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/1987
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ківер, Володимир Хомович | - |
dc.contributor.author | Kiver, Volodymyr | - |
dc.contributor.author | Онопрієнко, Дмитро Михайлович | - |
dc.contributor.author | Onopriienko, Dmytro | - |
dc.date.accessioned | 2020-04-05T07:55:10Z | - |
dc.date.available | 2020-04-05T07:55:10Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Ківер В. Х. Ефективність використання азотної кислоти розбавленої з поливною водою в агротехнології виробництва кукурудзи / В. Х. Ківер, Д. М. Онопрієнко. – Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. – 2016. – № 3. – С. 38-43. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1987 | uk |
dc.identifier.issn | 2617-6106 | - |
dc.identifier.uri | http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1987 | - |
dc.description.abstract | Обґрунтовано перспективи використання розчинів азотної кислоти для фертигації кукурудзи в північному Степу України. Встановлено, що використання HNO3 з концентрацією 0,0001–0,01% не викликає опіків рослин кукурудзи, а з концентрацією азоту 0,01% сформувався такий самий врожай зерна, як і за рекомендованої для зрошуваної кукурудзи норми мінеральних добрив N180P90. Фертигація кукурудзи азотною кислотою на різних агрофонах підвищувала мікробіологічну активність ґрунту в шарі 0–40 см. Prospects of using nitric acid solutions for corn fertigation in the Northern Steppe of Ukraine are substantiated. It was found that the use of HNO3 with a concentration of 0,0001–0,01% does not cause burns of corn plants, and with a nitrogen concentration of 0,01% formed the same grain yield as the recommended for irrigated maize mineral fertilizer N180P90. Fertigation of corn with nitric acid on various agrophones increased the microbiological activity of the soil in the layer of 0–40 cm. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет | uk |
dc.subject | кукурудза | uk |
dc.subject | corn | uk |
dc.subject | ґрунт | uk |
dc.subject | soil | uk |
dc.subject | азотна кислота | uk |
dc.subject | nitric acid | uk |
dc.subject | фертигація | uk |
dc.subject | fertigation | uk |
dc.subject | концентрація | uk |
dc.subject | concentration | uk |
dc.subject | урожай | uk |
dc.subject | yield | uk |
dc.subject | мікробіологічна активність ґрунту | uk |
dc.subject | soil microbiological activity | uk |
dc.subject | мінеральні добрива | uk |
dc.subject | mineral fertilizers | uk |
dc.title | Ефективність використання азотної кислоти розбавленої з поливною водою в агротехнології виробництва кукурудзи | uk |
dc.title.alternative | Efektyvnistʹ vykorystannya azotnoyi kysloty rozbavlenoyi z polyvnoyu vodoyu v ahrotekhnolohiyi vyrobnytstva kukurudzy | uk |
dc.type | Article | uk |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р. |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vddau_2016_3_8.pdf | 471,21 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.