Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2467
Назва: Біогеоценотичні особливості розвитку техногенних екосистем Степового Придніпров’я
Інші назви: Biogeocenotic features of development of technogenic ecosystems of Steppe Dnieper
Автори: Узбек, Іван Харлампійович
Uzbek, Ivan
Ключові слова: природно-техногенні комплекси.
natural-technogenic complexes
рекультивація
reclamation
ґрунтові мікроорганізми
soil microorganisms
корені рослин
plant roots
консортивні зв’язки
consortium connections
ґрунт
soil
Дата публікації: 2016
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Узбек І. Х. Біогеоценотичні особливості розвитку техногенних екосистем Степового Придніпров’я / І. Х. Узбек // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. - 2016. - № 4. - С. 89-101. - Режим доступу http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2467
Короткий огляд (реферат): Показано, що максимальна кількість мікроорганізмів налічується навесні з подальшим стрибкоподібним зниженням до осені. Встановлено, що культурфітоценози сприяють збільшенню кількості мікроорганізмів до декількох сотень мільйонів на 1 г наважки та стабілізації конструкції мікробних угруповань відповідно до фізико-хімічних властивостей природно-техногенних комплексів. Експериментально доведено, що загальна біологічна продуктивність люцерни і еспарцету на варіантах без добрив становила 14–18 т/га (повітряно-суха маса), у тому числі до 11 т/га коренів, з яких 74–87 % зосереджувалось у шарі 0–40 см. It is shown that the maximum number of microorganisms is in the spring with a further jump-like decline until the fall. It is established that culture phytocenoses contribute to the increase in the number of microorganisms to several hundred million per 1 g of sample and stabilization of the structure of microbial groups according to the physico-chemical properties of natural-technogenic complexes. It is experimentally proved that the total biological productivity of alfalfa and asparagus on variants without fertilizers was 14-18 t / ha (air-dry mass), including up to 11 t / ha of roots, of which 74–87% was concentrated in a layer of 0–40 cm.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://nbuv.gov.ua/UJRN/vddau_2016_4_18
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2467
ISSN: 2617-6106
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vddau_2016_4_18.pdf1,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.