Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2735
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТкаченко, Олексій Андрійович-
dc.contributor.authorTkachenko, Oleksiy-
dc.contributor.authorГлебенюк, Володимир Володимирович-
dc.contributor.authorHlebeniuk, Volodymyr-
dc.date.accessioned2020-07-07T06:00:11Z-
dc.date.available2020-07-07T06:00:11Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationТкаченко О. А. Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій / О. А. Ткаченко, В. В. Глебенюк // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету. – 2008. – № 2. – С. 112-114. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735uk
dc.identifier.issn2411-7285 2413-4899(online)-
dc.identifier.urihttp://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/44-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735-
dc.description.abstractПроведено дослідження з вивчення вірулентності мікобактерій, культивованих за підвищеної температури. Показано, що інкубація M.bovis за температури 41 ºС знижує їх вірулентність. У тимчасово непатогенних мікобактерій, незалежно від температури культивування, для відновлення вірулентності потрібні 2–3 пасажі через організм морських свинок. Provedeno doslidzhennia z vyvchennia virulentnosti mikobakterii, kultyvovanykh za pidvyshchenoi temperatury. Pokazano, shcho inkubatsiia M.bovis za temperatury 41 ºS znyzhuie yikh virulentnist. U tymchasovo nepatohennykh mikobakterii, nezalezhno vid temperatury kultyvuvannia, dlia vidnovlennia virulentnosti potribni 2–3 pasazhi cherez orhanizm morskykh svynok.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпропетровський державний аграрний університетuk
dc.subjectмікобактеріїuk
dc.subjectmikobakteriiuk
dc.subjectвірулентністьuk
dc.subjectvirulentnistuk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjecttemperaturauk
dc.subjectморські свинкиuk
dc.subjectmorski svynkyuk
dc.titleВплив температури культивування на вірулентність мікобактерійuk
dc.title.alternativeVplyv temperatury kultyvuvannia na virulentnist mikobakteriiuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
44-Article Text-133-1-10-20140209.pdf293,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.