Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2735
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ткаченко, Олексій Андрійович | - |
dc.contributor.author | Tkachenko, Oleksiy | - |
dc.contributor.author | Глебенюк, Володимир Володимирович | - |
dc.contributor.author | Hlebeniuk, Volodymyr | - |
dc.date.accessioned | 2020-07-07T06:00:11Z | - |
dc.date.available | 2020-07-07T06:00:11Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.citation | Ткаченко О. А. Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій / О. А. Ткаченко, В. В. Глебенюк // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету. – 2008. – № 2. – С. 112-114. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735 | uk |
dc.identifier.issn | 2411-7285 2413-4899(online) | - |
dc.identifier.uri | http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/44 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2735 | - |
dc.description.abstract | Проведено дослідження з вивчення вірулентності мікобактерій, культивованих за підвищеної температури. Показано, що інкубація M.bovis за температури 41 ºС знижує їх вірулентність. У тимчасово непатогенних мікобактерій, незалежно від температури культивування, для відновлення вірулентності потрібні 2–3 пасажі через організм морських свинок. Provedeno doslidzhennia z vyvchennia virulentnosti mikobakterii, kultyvovanykh za pidvyshchenoi temperatury. Pokazano, shcho inkubatsiia M.bovis za temperatury 41 ºS znyzhuie yikh virulentnist. U tymchasovo nepatohennykh mikobakterii, nezalezhno vid temperatury kultyvuvannia, dlia vidnovlennia virulentnosti potribni 2–3 pasazhi cherez orhanizm morskykh svynok. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпропетровський державний аграрний університет | uk |
dc.subject | мікобактерії | uk |
dc.subject | mikobakterii | uk |
dc.subject | вірулентність | uk |
dc.subject | virulentnist | uk |
dc.subject | температура | uk |
dc.subject | temperatura | uk |
dc.subject | морські свинки | uk |
dc.subject | morski svynky | uk |
dc.title | Вплив температури культивування на вірулентність мікобактерій | uk |
dc.title.alternative | Vplyv temperatury kultyvuvannia na virulentnist mikobakterii | uk |
dc.type | Article | uk |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р. |
Файли цього матеріалу:
Файл | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|
44-Article Text-133-1-10-20140209.pdf | 293,07 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.