Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/2793
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гончар, Альона Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Honchar, A. | - |
dc.contributor.author | Gonchar, A. O. | - |
dc.contributor.author | Honchar, A. O. | - |
dc.contributor.author | Піщан, Ілона Станіславівна | - |
dc.contributor.author | Pishchan, I. S. | - |
dc.contributor.author | Pishchan, Ilona | - |
dc.contributor.author | Pischan, I. S. | - |
dc.contributor.author | Pischan, E. | - |
dc.contributor.author | Литвищенко, Людмила Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Lytvyschenko, L. | - |
dc.contributor.author | Litvischenko, L. O. | - |
dc.contributor.author | Litvischenko, Lіudmyla | - |
dc.contributor.author | Lytvyschenko, L. O. | - |
dc.contributor.author | Піщан, Станіслав Григорович | - |
dc.contributor.author | Pishan, S. | - |
dc.contributor.author | Pischan, S. | - |
dc.contributor.author | Pishan, S. G. | - |
dc.contributor.author | Pischan, S. G. | - |
dc.contributor.author | Pishchan, Stanislav | - |
dc.contributor.author | Pishchan, S. G. | - |
dc.date.accessioned | 2020-07-10T17:15:29Z | - |
dc.date.available | 2020-07-10T17:15:29Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Реалізація генетичного потенціалу продуктивності голштинських корів за подовженого лактаційного періоду / А. О. Гончар, І. С. Піщан, Л. О. Литвищенко, С. Г. Піщан // Theoretical and Applied Veterinary Medicine / Дніпровський ДАЕУ. – 2019. – Т. 7. – № 2. – С. 120-125. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2793. | uk |
dc.identifier.issn | 2663-1156 (Print) | - |
dc.identifier.issn | 2663-1164 (Online) | - |
dc.identifier.uri | https://bulletin-biosafety.com/index.php/journal/article/view/228 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/2793 | - |
dc.description | Гончар Альона Олександрівна https://orcid.org/0000-0001-9743-3248 Піщан Ілона Станіславівна https://orcid.org/0000-0001-5030-6348 Литвищенко Людмила Олександрівна http://orcid.org/0000-0002-4239-5405 Піщан Станіслав Григорович https://orcid.org/0000-0001-8579-9429 | uk |
dc.description.abstract | Встановлено, що за інтенсивної технології експлуатації та подовженого лактаційного періоду (439,6-446,7 доби) первістки мають найнижчий удій – 9439,2 кг молока (9091,6 кг 4 %-ного), у другу-третю лактації він зростає на 9,6-10,0 %, а в четверту-шосту досягає максимального значення – 11725,3-12071,1 кг молока (11455,4-11919,9 кг 4 %-ного). Функціональний зв’язок між живою масою і загальним удоєм у первісток та корів другої лактації знаходиться на рівні відповідно r=0,509 і 0,202, тоді як у тварин третьої-шостої лактацій він від’ємний – r=0,250-0,163 одиниці. Доведено, що індекс адаптації у корів у четверту-п’яту лактації знаходиться на рівні ˗8,7±0,34, а у другу-третю – відповідно ˗9,6±0,37 і ˗9,8±0,53 одиниці. Найнижчий показник у первісток (˗10,5±0,44 одиниці), а відносно найвищий у тварин шостої лактації – ˗8,3±0,24 одиниці. Причому, індекс адаптації функціонально пов’язаний із загальним удоєм і коливається в межах від r=0,426 у корів шостої лактації до r=0,675 одиниці у тварин четвертої лактації. Установлено, что при интенсивной технологии эксплуатации и увеличенном лактационном периоде (439,6-446,7 суток) первотелки имеют самый низкий удой – 9439,2 кг молока (9091,6 кг 4 %-ного), во вторую-третью лактации он растет на 9,6-10,0 %, а в четвертую-шестую достигает максимального значения – 11725,3-12071,1 кг молока (11455,4-11919,9 кг 4 %-ного). Функциональная связь между живой массой и общим удоем у первотелок и коров второй лактации находится на уровне соответственно r = 0,509 и 0,202 единицы, тогда как у животных третьей-шестой лактаций он отрицателен – r =˗ 0,250-0,163 единицы. Доказано, что индекс адаптации у коров четвертой-пятой лактации находится на уровне ˗8,7±0,34, а во вторую-третью – соответственно ˗9,6±0,37 и ˗9,8±0,53 единицы. Самый низкий показатель у первотелок (˗10,5±0,44 единицы), а относительно наивысший у животных шестой лактации – ˗8,3±0,24 единицы. Причем, индекс адаптации функционально связан с общим удоем и колеблется в пределах от r = 0,426 у коров шестой лактации до r = 0,675 единицы у животных четвертой лактации. It has been established that with intensive technology of exploitation and an increased lactation period (439.6-446.7 days), the first-heifers have the lowest milk-yield - 9439.2 kg of milk (9091.6 kg 4%), in the second or third lactation it increase by 9.6-10.0%, and in the fourth-sixth it reaches its maximum value - 11725.3-12071.1 kg of milk (11455.4-11919.9 kg of 4% milk). The functional relations between body weight and total milk-yield in first-heifers and cows of second lactation is at the level of r = 0.509 and 0.202, respectively, whereas in animals of the third to sixth lactations it is negative - r = ˗0.250-0.163 units. It is proved that the index of adaptation in cows of the fourth and fifth lactation is at the level of ˗8.7±0.34, and in the second-third - respectively ˗9.6±0.37 and ˗9.8±0.53 units. The lowest rate is in first-heifers (˗10.5±0.44 units), and the highest rate in animals of the sixth lactation is ˗8.3±0.24 units. Moreover, the adaptation index is functionally related to total milk-yield and ranges from r=0.426 in cows of sixth lactation, and in animals of fourth lactation to r=0.675 units. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | індекс адаптації | uk |
dc.subject | index of adaptation | uk |
dc.subject | корова | uk |
dc.subject | cow | uk |
dc.subject | лактація | uk |
dc.subject | lactation | uk |
dc.subject | молочний жир | uk |
dc.subject | milk fat | uk |
dc.subject | молочний білок | uk |
dc.subject | milk protein | uk |
dc.title | Реалізація генетичного потенціалу продуктивності голштинських корів за подовженого лактаційного періоду | uk |
dc.title.alternative | Реализация генетического потенциала продуктивности у голштинских коров при увеличенном лактационном периоде | uk |
dc.title.alternative | Realization of the genetic potential of productivity in holstein cows with an increase lactation period | uk |
dc.type | Article | uk |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.32819/2019.71022 | - |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
стаття_в_лабор-ю.pdf | 345,53 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.