Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/281
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧерних, Свiтлана Анатоліївна-
dc.contributor.authorChernykh, Svetlana-
dc.contributor.authorПишоха, Олена-
dc.contributor.authorPisocha, Olena-
dc.date.accessioned2018-09-14T08:31:06Z-
dc.date.available2018-09-14T08:31:06Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЧерних С.А. Обґрунтування технології та режимів зберігання зернової квасолі з підвищенням харчової цінності / С.А. Черних, О.А. Пишоха // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ ст.: Матеріали 81-ї міжнародної наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, Київ, 23-24 квіт. 2015 р. – К.: НУХТ, 2015. – Ч. 1. – С. 170-171.- Режим доступу: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/281uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/281-
dc.description.abstractДосліджували вміст вологи в зразках крупи лущильної квасолі однотонного забарвлення (біла, коричнева), строкатої (крапчастої, строкатої, смугастої, плямистої), яка коливалась від 10,7 % до 11,9 %. Об’ємна маса та дійсна густина змінювалась завдяки середнім розмірам різних зразків зернин крупи квасолі лущильної строкатої та однотонного забарвлення. Об’ємна маса була значно більшою в строкатої (510 г/л) ніж в білих ( 385 г/л). Когезивність дозволяє оцінити поведінку крупів квасолі як продукту як в динамічному стані (при транспортуванні), а також в статичному стані (характеризує здатність продукту до аерації та деаерації), що дозволяє забезпечити відносну вологість повітря 50 - 60% при оптимальній температурі зберігання 5-10°С. Підвищення температури до 15-20°С сприяє розвитку личинок квасолевого зерноїда, що могли бути закладеними на початку дозрівання бобів. The moisture content in the samples of groats of peanut beans was studied monochrome color (white, brown), colored (dots, colored, striped, spotted), which varied from 10.7% to 11.9%.The volumetric mass and actual density varied due to the average sizes of various samples of grains of beans, peach bluish and monochromatic coloring. The volumetric mass was much larger in colorful (510 g / l) than in white (385 g / l). Coagulability allows us to assess the behavior of beans as a product both in a dynamic state (during transportation) and in a static state (characterizes the product's ability to aeration and deaeration), which allows for a relative humidity of 50-60% at an optimum storage temperature of 5-10 °. Increasing the temperature to 15-20 ° C promotes the development of larvae of beans grains,which could have been laid at the beginning of the maturation of beans.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherНаціональний університет харчових технологійuk
dc.subjectкрупиuk
dc.subjectGroatsuk
dc.subjectквасоля лущильнаuk
dc.subjectpeanut beansuk
dc.subjectоб’ємна масаuk
dc.subjectvolumetric massuk
dc.subjectзараженістьuk
dc.subjectinfestationuk
dc.subjectдійсна густинаuk
dc.subjectactual densityuk
dc.titleОбґрунтування технології та режимів зберігання зернової квасолі з підвищенням харчової цінностіuk
dc.title.alternativeSubstantiation of technology and modes of storage of grain beans with increasing nutritional valueuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Черних10.pdf401,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.