Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/327
Назва: Економічна стійкість підприємства та її складові
Інші назви: The economic stability of the enterprose and its components
Автори: Вініченко, Ігор Іванович
Vinichenko, Igor
Крючок, С. І.
Kriuchok, S.
Ключові слова: види економічної стійкості
types of economic stability
економічна стійкість
economic stability
підприємство
enterprise
процес
process
системний підхід
system approach
складові економічної стійкості
the components of economic sustainability
Дата публікації: 2016
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Вініченко І.І. Економічна стійкість підприємства та її складові / І.І. Вініченко, С.І. Крючок // Агросвіт. – №24. – 2016. – С. 15-20. - URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/327
Опис: Узагальнення сучасної парадигми теорії управління стійкістю як економічним процесом показують, що під управлінням економічною стійкістю аграрних підприємств слід розуміти управлінський процес, що забезпечує відповідний стан її функціональних складових, завдяки яким забезпечується беззбитковість виробництва та зростання конкурентоспроможності продукції. Для більшості аграрних підприємств пріоритетними та більш вагомими функціональними складовими економічної стійкості є внутрішні чинники. З метою оцінки економічної стійкості запропоновано класифікацію її складових за функціональною ознакою. Забезпечення економічної стійкості підприємств передбачає їхню економічну самостійність, яка має виявлятися насамперед у здійснені контролю за ефективним використанням власних ресурсів та у можливості найповнішого використання конкурентних переваг підприємства. На рівень економічної стійкості підприємства впливають три підсистеми стійкості — внутрішня, зовнішня і "набута". Кожна з них є складною системою, що має власні параметричні оцінки. Тільки інтегрована сукупність дій усіх цих факторів забезпечує цілісність та єдність сукупного й індивідуального економічного відтворення. Summary of the modern paradigm of management theory as the economic stability of the process shows that under management economic sustainability of agricultural enterprises should understand the management process that ensures an appropriate condition of functional components, through which secured profitability of production and increase competitiveness of products. For most of agricultural enterprises a priority and a significant functional components of economic stability are internal factors. To evaluate the economic stability proposed classification of its components on functional grounds. Ensuring the economic viability involves their economic independence, which is made manifest above all in control of the effective use of their resources and possibilities of to the fullest use of the competitive advantages of the company. At the level of economic viability influence three subsystems stability — internal, external and "acquired". Each of them is a complex system that has its own parametric estimation. Only an integrated set of actions of all these factors ensure the integrity and unity of the economic aggregate and individual reproduction.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/327
ISSN: ISSN 2306-6792
Розташовується у зібраннях:Агросвіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf216,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.