Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3284
Назва: | Добробут кролів та його оцінка |
Інші назви: | The problem of rabbit welfare and its evalution |
Автори: | Шевчик, Римма Святославівна Shevchik, R. S. Shevchik, Rimma Shevchik, Rimma S. Shevchyk, R. S. Shevchik, R. Дуда, Юлія Вікторівна Duda, Yuliyav Duda, Y. V. Duda, J. V. Duda, Julia Duda, Y. Duda, J. Duda, Yulia Duda, Yu. Duda, Yulia V. Duda, Julia Viktorovna Duda, Yu. V. Корейба, Людмила Володимирівна Koreyba, Ludmila Koreyba, L. V. Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna Koreyba, L. Koreiba, L. V. Coregba, L. V. Самойлюк, Вячеслав Володимирович Samoiluk, V. V. Samoylyuk, Vyacheslav Samoyuluk, V. V. Samoylyuk, V. Samoylyuk, V. V. Samoylyuk, Wyacheslav Samoylyuс, W. W. Samoiliuk, V. V. |
Ключові слова: | хвороби кролів rabbit diseases добробут кролів rabbit welfare якість м’яса quality of meat кролі rabbits |
Дата публікації: | 2020 |
Бібліографічний опис: | Добробут кролів та його оцінка / Р. С. Шевчик, Ю. В. Дуда, Л. В. Корейба, В. В. Самойлюк // Тваринництво сьогодні : щоміс. наук.-практ. журн. – 2020. – № 7. – С. 70-72. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3284. |
Короткий огляд (реферат): | Ученими визнана пряма залежність якості м’яса тварин, і кролів зокрема, від добробуту в період вирощування, підготовки та проведення забою, тому пріоритетними вважаються методи, які не викликають болю й стресу у тварин під час утримання. Гуманне ставлення до кролів – моральна потреба сучасного суспільства й гарантія якості кролятини, яка забезпечується на державному рівні в багатьох країнах світу дотриманням процедур благополуччя тварин під час виробництва. В Україні сьогодні на законодавчому рівні питання дотримання та оцінки благополуччя кролів, яких вирощують на м’ясо, не вирішено. Зауважимо, що міжнародні неурядові організації, зацікавлені сторони та асоціації споживачів висловлюють серйозну стурбованість із приводу поганого добробуту, високого рівня стресу, смертності й захворюваності кролів, вирощених у Європі. Scientists have recognized the direct dependence of the quality of meat of animals, and rabbits in particular, on the well-being during breeding, preparation and slaughter, so the priority is given to methods that do not cause pain and stress of animals during keeping. |
Опис: | Шевчик Римма Святославівна https://orcid.org/0000-0001-7416-8656 Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779 Самойлюк Вячеслав Володимирович https://orcid.org/0000-0001-8400-8904 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3284 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
46.pdf | 1,58 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.