Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3653
Назва: Комплексна оцінка якості сичужних сирів в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Молочний Дім» міста Павлоград
Інші назви: Comprehensive assessment of quality rennet cheeses in the conditions of the limited liability company "Dairy House" Pavlograd
Автори: Гаджарова, С. В.
Hadzharova, S. V.
Ключові слова: мікроструктурний аналіз
microstructural analysis
сичужний сир
rennet cheese
органолептика
organoleptics
рН
pH
титрована кислотність
titratable acidity
жир
fat
волога
moisture
мікробіологія
microbiology
Дата публікації: 2020
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Гаджарова С. В. Комплексна оцінка якості сичужних сирів в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Молочний Дім» міста Павлоград : магістер. дипломна робота : 212, Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза / Гаджарова С. В. ; наук. керівник Гавриліна О. Г. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. – Дніпро, 2020. – 68 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3653.
Короткий огляд (реферат): У результаті проведених досліджень встановили, що при органолептичному дослідженні всі зразки відповідають нормативним документам. Якщо аналізувати дані які ми отримали під час дослідження на рН, виявилось що чотири з п’яти зразків сичужного сиру не відповідають нормі. За результатами досліджень п’яти різних видів сичужних сирів на титровану кислотність встановили не відповідність нормативним документам двох зразків. При досліджені сичужних сирів на масову частку жиру (%), масову частку жиру в сухій речовині (%) та масову частку вологи (%), встановили що всі п’ять зразків відповідають нормі. У результаті мікробіологічного дослідження встановили, що один з п’яти зразків не відповідає нормативним документам. Характерні мікроструктурні зміни у структурі сирів в усіх досліджених зразках не виявлено. As a result of the conducted researches it was established that at organoleptic research all samples correspond to the normative documents. If we analyze the data we obtained during the pH study, it was found that four out of five samples of rennet cheese are not normal. According to the results of research, five different types of rennet cheeses for titrated acidity were found to be non-compliant with the normative documents of two samples. When examining rennet cheeses for mass fraction of fat (%), mass fraction of fat in dry matter (%) and mass fraction of moisture (%), it was found that all five samples correspond to the norm. A microbiological study found that one in five samples didn’t comply with regulations. Characteristic microstructural changes in the structure of cheeses in all studied samples were not detected.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3653
Розташовується у зібраннях:Кафедра паразитології та ветеринарно-санітарної експертизи. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гаджарова С.В..pdf2,76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.