Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3801
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Микитюк, Олександр Сергійович | - |
dc.contributor.author | Mikityuk, Оlexander Sergiyovych | - |
dc.date.accessioned | 2021-03-15T10:02:35Z | - |
dc.date.available | 2021-03-15T10:02:35Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Микитюк О. С. Морфофункціональний стан печінки та показники білково-ліпідного обміну молодняка гусей за впливу лецитину в умовах селянського (фермерського) господарства «Рой» Синельниківського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 211, Ветеринарна медицина / Микитюк Олександр Сергійович ; наук. керівник Логвінова В. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т ветеринарної медицини , Каф. нормальної та патологічної анатомії с.-г. тварин. – Дніпро, 2020. – 54 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3801. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3801 | - |
dc.description.abstract | У результаті проведених досліджень встановлена висока біологічна цінність лецитину соняшнику. Введення його у кількості 0,5 % у комбікорм молодняку гусей сприяє інтенсифікації обмінних процесів, підвищує продуктивність птиці, не викликає виражених патологічних змін органів, позитивно впливає на морфофункціональний стан печінки та біохімічні показники крові. Відмічено активний приріст живої маси, що виявлялося вищими показниками абсолютного і середньодобового приросту маси, але не впливало на збереженість поголів’я. Введення до раціону гусей лецитину соняшнику сприяло збільшенню передзабійної живої маси, маси патраної тушки та маси їстівних частин. As a result of the studies, the high biological value of sunflower lecithin was established. The introduction of it in an amount of 0.5% into the feed of young geese contributes to the intensification of metabolic processes, increases the productivity of the poultry, does not cause pronounced pathological changes in organs, positively affects the morphological and functional state of the liver and biochemical blood parameters. An active increase in live weight was noted, which was manifested by high absolute and average daily weight gain, but did not affect the safety of the poultry. The introduction of sunflower lecithin into the diet of geese contributed to an increase in slaughter live weight, the mass of gutted carcass and the mass of edible parts. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | біохімічні показники крові | uk |
dc.subject | blood biochemical parameters | uk |
dc.subject | печінка | uk |
dc.subject | liver | uk |
dc.subject | гістологічні дослідження | uk |
dc.subject | histological studies | uk |
dc.subject | гусенята | uk |
dc.subject | goslings | uk |
dc.subject | лецитин | uk |
dc.subject | lecithin | uk |
dc.title | Морфофункціональний стан печінки та показники білково-ліпідного обміну молодняка гусей за впливу лецитину в умовах селянського (фермерського) господарства «Рой» Синельниківського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Morphological and functional state of the liver and indicators of protein-lipid metabolism of young geese under the influence of lecithin in the conditions of the peasant farm "Roy" of Sinelnikivsky district of the Dnipropetrovsk region | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Микитюк О.С..pdf | 1,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.