Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/3841
Назва: Удосконалення технології вирощування товарної риби у ставках приватного акціонерного товариства «Дніпровська хвиля» Кременчуцького району Полтавської області
Інші назви: Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia tovarnoi ryby u stavkakh pryvatnoho aktsionernoho tovarystva «Dniprovska khvylia» Kremenchutskoho raionu Poltavskoi oblasti
Автори: Петерс, Микола Миколайович
Peters, Mykola Mykolaiovych
Ключові слова: рибництво
rybnytstvo
вирощування риби
vyroshchuvannia ryby
товарна риба
tovarna ryba
короп
korop
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Петерс М. М. Удосконалення технології вирощування товарної риби у ставках приватного акціонерного товариства «Дніпровська хвиля» Кременчуцького району Полтавської області : магістер. дипломна робота : 207 , Водні біоресурси та аквакультура / Петерс Микола Миколайович ; наук. керівник Горчанок А. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. водних біоресурсів та аквакультури. – Дніпро, 2021. – 74 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3841.
Короткий огляд (реферат): Рибна продукція є для людини важливим продуктом харчування, джерелом легкоперетравленого і засвоюваного білку, незамінних амінокислот, цінних ліпідних компонентів, вітамінів і мінералів. Згідно міжнародним медичним нормам біологічно необхідний рівень вживання рибної продукції для людини на рік складає 20 кг. В умовах рибних господарств легше організувати нормовану годівлі риби, здійснювати ветеринарний нагляд, отримувати точнішу інформацію про фізіологічний стан риби. Найпопулярнішим об’єктом ставкового і індустріального рибництва традиційно є короп. Ця недорога смачна жива риба користується постійним попитом у населення. Мета досліджень було підвищити продуктивність коропа за рахунок використання в раціоні добавки «Абіопептід з йодом», що містить підвищені дози Йоду. Rybna produktsiia ye dlia liudyny vazhlyvym produktom kharchuvannia, dzherelom lehkoperetravlenoho i zasvoiuvanoho bilku, nezaminnykh aminokyslot, tsinnykh lipidnykh komponentiv, vitaminiv i mineraliv. Zghidno mizhnarodnym medychnym normam biolohichno neobkhidnyi riven vzhyvannia rybnoi produktsii dlia liudyny na rik skladaie 20 kh. V umovakh rybnykh hospodarstv lehshe orhanizuvaty normovanu hodivli ryby, zdiisniuvaty veterynarnyi nahliad, otrymuvaty tochnishu informatsiiu pro fiziolohichnyi stan ryby. Naipopuliarnishym obiektom stavkovoho i industrialnoho rybnytstva tradytsiino ye korop. Tsia nedoroha smachna zhyva ryba korystuietsia postiinym popytom u naselennia. Meta doslidzhen bulo pidvyshchyty produktyvnist koropa za rakhunok vykorystannia v ratsioni dobavky «Abiopeptid z yodom», shcho mistyt pidvyshcheni dozy Yodu.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/3841
Розташовується у зібраннях:Кафедра водних біоресурсів та аквакультури. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Петерс М.М..pdf765,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.