Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4011
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКурочка, Ірина Вікторівна-
dc.contributor.authorKurochka, Iryna-
dc.date.accessioned2021-03-23T11:06:38Z-
dc.date.available2021-03-23T11:06:38Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationКурочка І. В. Обґрунтування енергозберігаючої технології виробництва комплексних преміксів : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Курочка Ірина Вікторівна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 104 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4011uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4011-
dc.description.abstractВажливим етапом виробництва преміксів є технологічний процес змішування, наслідком низької ефективності якого є суттєва різниця фізичних властивостей компонентів. Найчастіше у якості наповнювача преміксів використовують висівки пшеничні з об’ємною масою до 350 кг/ м3 та вмістом вологи біля 14 %. Технологія підготовки наповнювача передбачає його сушіння до вмісту вологи 7 – 10 %, що характеризується низькою ефективністю та високою енергоємністю. Крім того, за останні десятиріччя запроваджено нові технології виробництва кормових препаратів БАР, основою яких стало використання кремнійорганічних носіїв, що призвело до зростання об’ємної маси і погіршення умов змішування. Тому пошук технологічних рішень покращення умов змішування та розподілу мікрокомпонентів у складі преміксів є актуальним, а необхідність зниження питомих витрат енергії на їх виробництво відповідає вимогам часу. Vazhlyvym etapom vyrobnytstva premiksiv ye tekhnolohichnyi protses zmishuvannia, naslidkom nyzkoi efektyvnosti yakoho ye suttieva riznytsia fizychnykh vlastyvostei komponentiv. Naichastishe u yakosti napovniuvacha premiksiv vykorystovuiut vysivky pshenychni z obiemnoiu masoiu do 350 kh/ m3 ta vmistom volohy bilia 14 %. Tekhnolohiia pidhotovky napovniuvacha peredbachaie yoho sushinnia do vmistu volohy 7 – 10 %, shcho kharakteryzuietsia nyzkoiu efektyvnistiu ta vysokoiu enerhoiemnistiu. Krim toho, za ostanni desiatyrichchia zaprovadzheno novi tekhnolohii vyrobnytstva kormovykh preparativ BAR, osnovoiu yakykh stalo vykorystannia kremniiorhanichnykh nosiiv, shcho pryzvelo do zrostannia obiemnoi masy i pohirshennia umov zmishuvannia. Tomu poshuk tekhnolohichnykh rishen pokrashchennia umov zmishuvannia ta rozpodilu mikrokomponentiv u skladi premiksiv ye aktualnym, a neobkhidnist znyzhennia pytomykh vytrat enerhii na yikh vyrobnytstvo vidpovidaie vymoham chasu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectпреміксuk
dc.subjectpremiksuk
dc.subjectзмішуванняuk
dc.subjectzmishuvanniauk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjecttemperaturauk
dc.subjectтривалістьuk
dc.subjecttryvalіstuk
dc.subjectвологістьuk
dc.subjectvolohistuk
dc.subjectнаповнювачuk
dc.subjectnapovniuvachuk
dc.subjectмікрокомпонентиuk
dc.subjectmikrokomponentyuk
dc.subjectтехнологіяuk
dc.subjecttekhnolohiiauk
dc.subjectефективністьuk
dc.subjectefektyvnistuk
dc.titleОбґрунтування енергозберігаючої технології виробництва комплексних преміксівuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia enerhozberihaiuchoi tekhnolohii vyrobnytstva kompleksnykh premiksivuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Курочка І.В..pdf2,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.