Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4021
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВолик, Олег Вікторович-
dc.contributor.authorVolyk, Oleh Viktorovych-
dc.date.accessioned2021-03-23T13:22:21Z-
dc.date.available2021-03-23T13:22:21Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationВолик О. В. Оптимізація технології виробництва товарного меду в умовах селянського фермерського господарства «Запорожець» Криворіжського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Волик Олег Вікторович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 86 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4021.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4021-
dc.description.abstractВ роботі наведені дані щодо ефективності згодовування стимулюючої підгодівлі бджолиним сім'ям. Встановлено, що підгодівля бджіл хлористим кобальтом (24 мг) і свіжим цільним коров'ячим молоком (0,3-0,4 л), доданих до цукрового сиропу (1 л сиропу 1:1) дала можливість за короткий проміжок часу збільшити кількість закритого розплоду в порівнянні з контролем на 22,9%, що в подальшому покращило працездатність сім'ї та збільшило виробництво товарного меду на 23,5 %. Вихід прополісу з однієї бджолиної сім'ї впродовж сезону 2017-2018 рр. складав відповідно 40,6 і 42,8 г. Дослідна група переважала контрольну за валовим медозбором на 56 кг, що орієнтовно дорівнює медозбору 2,35 сімей контрольної групи. Різниця вартості зібраного меду становила 2025,0 грн. на користь бджолиних сімей, які отримували стимулюючу підгодівлю. V roboti navedeni dani shchodo efektyvnosti zghodovuvannia stymuliuiuchoi pidhodivli bdzholynym simiam. Vstanovleno, shcho pidhodivlia bdzhil khlorystym kobaltom (24 mh) i svizhym tsilnym koroviachym molokom (0,3-0,4 l), dodanykh do tsukrovoho syropu (1 l syropu 1:1) dala mozhlyvist za korotkyi promizhok chasu zbilshyty kilkist zakrytoho rozplodu v porivnianni z kontrolem na 22,9%, shcho v podalshomu pokrashchylo pratsezdatnist simi ta zbilshylo vyrobnytstvo tovarnoho medu na 23,5 %. Vykhid propolisu z odniiei bdzholynoi simi vprodovzh sezonu 2017-2018 rr. skladav vidpovidno 40,6 i 42,8 h. Doslidna hrupa perevazhala kontrolnu za valovym medozborom na 56 kh, shcho oriientovno dorivniuie medozboru 2,35 simei kontrolnoi hrupy. Riznytsia vartosti zibranoho medu stanovyla 2025,0 hrn. na koryst bdzholynykh simei, yaki otrymuvaly stymuliuiuchu pidhodivliu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectоптимізація технологіїuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohiiuk
dc.subjectвиробництво медуuk
dc.subjectvyrobnytstvo meduuk
dc.subjectмедuk
dc.subjectmeduk
dc.subjectбджільництвоuk
dc.subjectbdzhilnytstvouk
dc.subjectтехнологія виробництваuk
dc.subjecttekhnolohiia vyrobnytstvauk
dc.titleОптимізація технології виробництва товарного меду в умовах селянського фермерського господарства «Запорожець» Криворіжського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva tovarnoho medu v umovakh selianskoho fermerskoho hospodarstva «Zaporozhets» Kryvorizhskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Волик О.В..pdf644,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.