Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4034
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛапенко, Матвій Павлович-
dc.contributor.authorLapenko, Matvii-
dc.date.accessioned2021-03-25T08:24:05Z-
dc.date.available2021-03-25T08:24:05Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationЛапенко М. П. Обґрунтування процесу сушіння кизилу та продуктів на його основі : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Лапенко Матвій Павлович ; наук. керівник Куянов Ю. Ю. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 89 с. - Режим доступу :URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4034uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4034-
dc.description.abstractМета і задачі дослідження. Метою роботи є теоретичне та експериментальне дослідження процесів сушіння плодів кизилу і продуктів на їх основі з розробкою технологій переробки та високоефективного обладнання для виробництва нової продукції підвищеної харчової та біологічної цінності. Об’єкт дослідження – процес сушіння кизилу та продукції на його основі. Предмет дослідження – способи та апаратура для сушіння плодової сировини. Одним з найбільш раціональних способів забезпечення тривалого зберігання плодів є сушіння, так як в сухих продуктах сповільнюються мікробіологічні процеси, що погіршують їх якість. Все більшого поширення при зневодненні рослинних матеріалів набуває спосіб їх сушіння в псевдозрідженого шару, який характеризується високою інтенсивністю. Відносно досліджень процесів сушіння кісточкових плодів у псевдозрідженого шару необхідно відзначити, що їх вкрай мало, а процеси сушіння плодів кизилу та продуктів на їх основі зовсім не вивчались. Перш за все відсутні теоретичні і експериментальні дослідження нестаціонарного тепломасообміну при сушінні кісточкових плодів як багатошарової структури з урахуванням їх форми. Перспективним напрямком в сушінні плодової сировини є виробництво сухих продуктів у вигляді крупки, пластівців, гранул, порошків, однак їх розробка та впровадження з точки зору науки про процеси і апарати потребує подальшого вивчення. Meta i zadachi doslidzhennia. Metoiu roboty ye teoretychne ta eksperymentalne doslidzhennia protsesiv sushinnia plodiv kyzylu i produktiv na yikh osnovi z rozrobkoiu tekhnolohii pererobky ta vysokoefektyvnoho obladnannia dlia vyrobnytstva novoi produktsii pidvyshchenoi kharchovoi ta biolohichnoi tsinnosti. Obiekt doslidzhennia – protses sushinnia kyzylu ta produktsii na yoho osnovi. Predmet doslidzhennia – sposoby ta aparatura dlia sushinnia plodovoi syrovyny. Odnym z naibilsh ratsionalnykh sposobiv zabezpechennia tryvaloho zberihannia plodiv ye sushinnia, tak yak v sukhykh produktakh spovilniuiutsia mikrobiolohichni protsesy, shcho pohirshuiut yikh yakist. Vse bilshoho poshyrennia pry znevodnenni roslynnykh materialiv nabuvaie sposib yikh sushinnia v psevdozridzhenoho sharu, yakyi kharakteryzuietsia vysokoiu intensyvnistiu. Vidnosno doslidzhen protsesiv sushinnia kistochkovykh plodiv u psevdozridzhenoho sharu neobkhidno vidznachyty, shcho yikh vkrai malo, a protsesy sushinnia plodiv kyzylu ta produktiv na yikh osnovi zovsim ne vyvchalys. Persh za vse vidsutni teoretychni i eksperymentalni doslidzhennia nestatsionarnoho teplomasoobminu pry sushinni kistochkovykh plodiv yak bahatosharovoi struktury z urakhuvanniam yikh formy. Perspektyvnym napriamkom v sushinni plodovoi syrovyny ye vyrobnytstvo sukhykh produktiv u vyhliadi krupky, plastivtsiv, hranul, poroshkiv, odnak yikh rozrobka ta vprovadzhennia z tochky zoru nauky pro protsesy i aparaty potrebuie podalshoho vyvchennia.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectкизилuk
dc.subjectkyzyluk
dc.subjectвологістьuk
dc.subjectvolohistuk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjecttemperaturauk
dc.subjectтривалістьuk
dc.subjecttryvalistuk
dc.subjectплодиuk
dc.subjectplodyuk
dc.subjectсушінняuk
dc.subjectsushinniauk
dc.subjectконвективнеuk
dc.subjectkonvektyvneuk
dc.subjectпсевдозріджений шарuk
dc.subjectpsevdozridzhenyi sharuk
dc.subjectдослідженняuk
dc.subjectdoslidzhenniauk
dc.titleОбґрунтування процесу сушіння кизилу та продуктів на його основіuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia protsesu sushinnia kyzylu ta produktiv na yoho osnoviuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лапенко М.П..pdf1,99 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.