Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4051
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМовчан, Марина Олегівна-
dc.contributor.authorMovchan, Maryna-
dc.date.accessioned2021-03-25T12:45:46Z-
dc.date.available2021-03-25T12:45:46Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationМовчан М. О. Обґрунтування енергозберігаючих процесів для сепарації харчової сипкої сировини : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Мовчан Марина Олегівна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 108 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4051uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4051-
dc.description.abstractМетою роботи є обґрунтування енергозберігаючих процесів і обладнання для сепарування харчової сипкої сировини, ефективних параметрів процесів сепарування. Об’єктом досліджень є процес сепарування важковідокремлюваних сипких сумішей, конструктивно-кінематичні параметри досліджуваного обладнання і фізико-механічні властивості сумішей. Предметом досліджень є встановлення закономірностей процесу сепарування зерна гороху з врахуванням їх пружних властивостей з конструктивно-технологічними параметрами обладнання. Очевидно, що для вирішення проблеми сепарації важковідокремлюваних зернових сумішей і зниження енергоємності процесів сепарації необхідний всебічний аналіз фізико-механічних властивостей компонентів сумішей, і на підставі цього – пошук нових енергозберігаючих методів і засобів очищення. В основу їх сепарації повинні бути покладені відмінності в менш вивчені властивості: фрикційних, пружних, формі і інших. Потрібно також пошук методів і засобів, в основу сепарації яких покладено принцип поділу, що враховує сукупність фізико-механічних властивостей. Metoiu roboty ye obgruntuvannia enerhozberihaiuchykh protsesiv i obladnannia dlia separuvannia kharchovoi sypkoi syrovyny, efektyvnykh parametriv protsesiv separuvannia. Obiektom doslidzhen ye protses separuvannia vazhkovidokremliuvanykh sypkykh sumishei, konstruktyvno-kinematychni parametry doslidzhuvanoho obladnannia i fizyko-mekhanichni vlastyvosti sumishei. Predmetom doslidzhen ye vstanovlennia zakonomirnostei protsesu separuvannia zerna horokhu z vrakhuvanniam yikh pruzhnykh vlastyvostei z konstruktyvno-tekhnolohichnymy parametramy obladnannia. Ochevydno, shcho dlia vyrishennia problemy separatsii vazhkovidokremliuvanykh zernovykh sumishei i znyzhennia enerhoiemnosti protsesiv separatsii neobkhidnyi vsebichnyi analiz fizyko-mekhanichnykh vlastyvostei komponentiv sumishei, i na pidstavi tsoho – poshuk novykh enerhozberihaiuchykh metodiv i zasobiv ochyshchennia. V osnovu yikh separatsii povynni buty pokladeni vidminnosti v mensh vyvcheni vlastyvosti: fryktsiinykh, pruzhnykh, formi i inshykh. Potribno takozh poshuk metodiv i zasobiv, v osnovu separatsii yakykh pokladeno pryntsyp podilu, shcho vrakhovuie sukupnist fizyko-mekhanichnykh vlastyvostei.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectсепаруванняuk
dc.subjectseparuvanniauk
dc.subjectсумішuk
dc.subjectsumishuk
dc.subjectефективністьuk
dc.subjectefektyvnistuk
dc.subjectвологістьuk
dc.subjectvolohistuk
dc.subjectгорохuk
dc.subjecthorokhuk
dc.subjectенергоємністьuk
dc.subjectenerhoiemnistuk
dc.subjectфрикційніuk
dc.subjectfryktsiiniuk
dc.subjectпружніuk
dc.subjectpruzhniuk
dc.titleОбґрунтування енергозберігаючих процесів для сепарації харчової сипкої сировиниuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia enerhozberihaiuchykh protsesiv dlia separatsii kharchovoi sypkoi syrovynyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мовчан М.О..pdf3,62 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.