Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4181
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГніда, Олександра Юріївна-
dc.contributor.authorHnida, Oleksandra Yuriivna-
dc.date.accessioned2021-04-05T10:40:35Z-
dc.date.available2021-04-05T10:40:35Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationГніда О. Ю. Оптимізація технології виробництва свинини у сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дружба-Казначеївка» Новомосковського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Гніда Олександра Юріївна ; наук. керівник Литвищенко Л. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 84 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4181.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4181-
dc.description.abstractСвинарські підприємства України на даний час знаходяться у важкому фінансово-економічному стані, який зумовлений недосконалістю цінової політики і зв’язків у ланцюгу: держава – виробник – переробник – споживач. Стримуючим фактором вирощування свиней є висока собівартість продукції через використання ресурсовитратних технологій, дефіцит оборотних коштів, погіршення якості кормів і різке підвищення їхньої вартості, а також реалізація виробниками своєї продукції за дуже низькими цінами через посередників, велика конкуренція з боку іноземних виробників свинини та слабка дотаційна підтримка держави. Тому проблема відродження свинарства на основі нових ресурсозберігаючих конкурентоспроможних технологій, особливо в умовах переходу нашої країни до ринкової економіки і необхідності забезпечення населення високоякісною екологічно чистою вітчизняною тваринницькою продукцією, зокрема свининою, є одним з пріорітетних завдань агропромислового комплексу України, а питання оптимізації існуючих технології виробництва є достатньо актуальними. Метою роботи є вивчення сучасного стану промислового виробництва свинини, на підставі використання свиней зарубіжної селекції, а також аналіз технології виробництва свинини в умовах конкретного підприємства, з подальшою оптимізацією технології виробництва свинини. Svynarski pidpryiemstva Ukrainy na danyi chas znakhodiatsia u vazhkomu finansovo-ekonomichnomu stani, yakyi zumovlenyi nedoskonalistiu tsinovoi polityky i zviazkiv u lantsiuhu: derzhava – vyrobnyk – pererobnyk – spozhyvach. Strymuiuchym faktorom vyroshchuvannia svynei ye vysoka sobivartist produktsii cherez vykorystannia resursovytratnykh tekhnolohii, defitsyt oborotnykh koshtiv, pohirshennia yakosti kormiv i rizke pidvyshchennia yikhnoi vartosti, a takozh realizatsiia vyrobnykamy svoiei produktsii za duzhe nyzkymy tsinamy cherez poserednykiv, velyka konkurentsiia z boku inozemnykh vyrobnykiv svynyny ta slabka dotatsiina pidtrymka derzhavy. Tomu problema vidrodzhennia svynarstva na osnovi novykh resursozberihaiuchykh konkurentospromozhnykh tekhnolohii, osoblyvo v umovakh perekhodu nashoi krainy do rynkovoi ekonomiky i neobkhidnosti zabezpechennia naselennia vysokoiakisnoiu ekolohichno chystoiu vitchyznianoiu tvarynnytskoiu produktsiieiu, zokrema svynynoiu, ye odnym z prioritetnykh zavdan ahropromyslovoho kompleksu Ukrainy, a pytannia optymizatsii isnuiuchykh tekhnolohii vyrobnytstva ye dostatno aktualnymy. Metoiu roboty ye vyvchennia suchasnoho stanu promyslovoho vyrobnytstva svynyny, na pidstavi vykorystannia svynei zarubizhnoi selektsii, a takozh analiz tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v umovakh konkretnoho pidpryiemstva, z podalshoiu optymizatsiieiu tekhnolohii vyrobnytstva svynyny.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectоптимізація технології виробництва свининиuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynynyuk
dc.subjectсвинарствоuk
dc.subjectsvynarstvouk
dc.subjectвиробництво свининиuk
dc.subjectvyrobnytstvo svynynyuk
dc.subjectутримання свинейuk
dc.subjectutrymannia svyneiuk
dc.subjectпродуктивний потенціал свиноматокuk
dc.subjectproduktyvnyi potentsial svynomatokuk
dc.titleОптимізація технології виробництва свинини у сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дружба-Казначеївка» Новомосковського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny u silskohospodarskomu tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Druzhba-Kaznacheivka» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гніда О.Ю..pdf1,21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.