Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4185
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКлочко, Владислав Олександрович-
dc.contributor.authorKlochko, Vladyslav Oleksandrovych-
dc.date.accessioned2021-04-05T11:41:17Z-
dc.date.available2021-04-05T11:41:17Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationКлочко В. О. Оптимізація технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» Павлоградського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Клочко Владислав Олександрович ; наук. керівник Лесновська О. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 76 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4185.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4185-
dc.description.abstractВ даний час в усьому світі зусилля дослідників та фахівців галузі свинарства спрямовані на пошук методів найбільш ефективного використання кормів, які б за вартістю займали дві третини витрат при виробництві свинини. Багато господарств різних форм власності ведуть добір свиней на краще використання ними поживних речовин раціонів. Це дозволяє знизити ембріональну і постембріональну смертність поросят, прояв стресів, а також проводити профілактику шлунково-кишкових захворювань. У зв’язку з цим, сьогодні особливої уваги при підвищенні продуктивних якостей поросят і, водночас, профілактики шлунково-кишкових захворювань, широкого застосування набувають пробіотичні кормові добавки, антибактеріальні і антифунгіальні властивості яких обумовлені високим антагоністичним проявом до широкого спектру патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів. Виходячи з вище зазначено та зважаючи на значимість зазначеної проблеми в інтенсифікації галузі, нами було проведено дослідження по встановленню впливу бактеріального препарату Пробіол на ріст і розвиток, а також відгодівельні та забійні якості поросят різних генотипів. Метою роботи було виявлення шляхів оптимізації технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» за рахунок введення в раціони годівлі поросят різних генотипів бактеріального препарату Пробіол. V danyi chas v usomu sviti zusyllia doslidnykiv ta fakhivtsiv haluzi svynarstva spriamovani na poshuk metodiv naibilsh efektyvnoho vykorystannia kormiv, yaki b za vartistiu zaimaly dvi tretyny vytrat pry vyrobnytstvi svynyny. Bahato hospodarstv riznykh form vlasnosti vedut dobir svynei na krashche vykorystannia nymy pozhyvnykh rechovyn ratsioniv. Tse dozvoliaie znyzyty embrionalnu i postembrionalnu smertnist porosiat, proiav stresiv, a takozh provodyty profilaktyku shlunkovo-kyshkovykh zakhvoriuvan. U zviazku z tsym, sohodni osoblyvoi uvahy pry pidvyshchenni produktyvnykh yakostei porosiat i, vodnochas, profilaktyky shlunkovo-kyshkovykh zakhvoriuvan, shyrokoho zastosuvannia nabuvaiut probiotychni kormovi dobavky, antybakterialni i antyfunhialni vlastyvosti yakykh obumovleni vysokym antahonistychnym proiavom do shyrokoho spektru patohennykh i umovno patohennykh mikroorhanizmiv. Vykhodiachy z vyshche zaznacheno ta zvazhaiuchy na znachymist zaznachenoi problemy v intensyfikatsii haluzi, namy bulo provedeno doslidzhennia po vstanovlenniu vplyvu bakterialnoho preparatu Probiol na rist i rozvytok, a takozh vidhodivelni ta zabiini yakosti porosiat riznykh henotypiv. Metoiu roboty bulo vyiavlennia shliakhiv optymizatsii tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v fermerskomu hospodarstvi «Maksymum-2007» za rakhunok vvedennia v ratsiony hodivli porosiat riznykh henotypiv bakterialnoho preparatu Probiol.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectбактеріальний препарат Пробіолuk
dc.subjectbakterialnyi preparat Probioluk
dc.subjectсвинарствоuk
dc.subjectsvynarstvouk
dc.subjectоптимізація технології виробництва свининиuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynynyuk
dc.subjectутримання свинейuk
dc.subjectutrymannia svyneiuk
dc.subjectособливості росту та розвитку свинейuk
dc.subjectosoblyvosti rostu ta rozvytku svyneiuk
dc.subjectзабійні якості свинейuk
dc.subjectzabiini yakosti svyneiuk
dc.titleОптимізація технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» Павлоградського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v fermerskomu hospodarstvi «Maksymum-2007» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Клочко В.О..pdf1,45 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.