Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4185
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Клочко, Владислав Олександрович | - |
dc.contributor.author | Klochko, Vladyslav Oleksandrovych | - |
dc.date.accessioned | 2021-04-05T11:41:17Z | - |
dc.date.available | 2021-04-05T11:41:17Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Клочко В. О. Оптимізація технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» Павлоградського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Клочко Владислав Олександрович ; наук. керівник Лесновська О. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 76 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4185. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4185 | - |
dc.description.abstract | В даний час в усьому світі зусилля дослідників та фахівців галузі свинарства спрямовані на пошук методів найбільш ефективного використання кормів, які б за вартістю займали дві третини витрат при виробництві свинини. Багато господарств різних форм власності ведуть добір свиней на краще використання ними поживних речовин раціонів. Це дозволяє знизити ембріональну і постембріональну смертність поросят, прояв стресів, а також проводити профілактику шлунково-кишкових захворювань. У зв’язку з цим, сьогодні особливої уваги при підвищенні продуктивних якостей поросят і, водночас, профілактики шлунково-кишкових захворювань, широкого застосування набувають пробіотичні кормові добавки, антибактеріальні і антифунгіальні властивості яких обумовлені високим антагоністичним проявом до широкого спектру патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів. Виходячи з вище зазначено та зважаючи на значимість зазначеної проблеми в інтенсифікації галузі, нами було проведено дослідження по встановленню впливу бактеріального препарату Пробіол на ріст і розвиток, а також відгодівельні та забійні якості поросят різних генотипів. Метою роботи було виявлення шляхів оптимізації технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» за рахунок введення в раціони годівлі поросят різних генотипів бактеріального препарату Пробіол. V danyi chas v usomu sviti zusyllia doslidnykiv ta fakhivtsiv haluzi svynarstva spriamovani na poshuk metodiv naibilsh efektyvnoho vykorystannia kormiv, yaki b za vartistiu zaimaly dvi tretyny vytrat pry vyrobnytstvi svynyny. Bahato hospodarstv riznykh form vlasnosti vedut dobir svynei na krashche vykorystannia nymy pozhyvnykh rechovyn ratsioniv. Tse dozvoliaie znyzyty embrionalnu i postembrionalnu smertnist porosiat, proiav stresiv, a takozh provodyty profilaktyku shlunkovo-kyshkovykh zakhvoriuvan. U zviazku z tsym, sohodni osoblyvoi uvahy pry pidvyshchenni produktyvnykh yakostei porosiat i, vodnochas, profilaktyky shlunkovo-kyshkovykh zakhvoriuvan, shyrokoho zastosuvannia nabuvaiut probiotychni kormovi dobavky, antybakterialni i antyfunhialni vlastyvosti yakykh obumovleni vysokym antahonistychnym proiavom do shyrokoho spektru patohennykh i umovno patohennykh mikroorhanizmiv. Vykhodiachy z vyshche zaznacheno ta zvazhaiuchy na znachymist zaznachenoi problemy v intensyfikatsii haluzi, namy bulo provedeno doslidzhennia po vstanovlenniu vplyvu bakterialnoho preparatu Probiol na rist i rozvytok, a takozh vidhodivelni ta zabiini yakosti porosiat riznykh henotypiv. Metoiu roboty bulo vyiavlennia shliakhiv optymizatsii tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v fermerskomu hospodarstvi «Maksymum-2007» za rakhunok vvedennia v ratsiony hodivli porosiat riznykh henotypiv bakterialnoho preparatu Probiol. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | бактеріальний препарат Пробіол | uk |
dc.subject | bakterialnyi preparat Probiol | uk |
dc.subject | свинарство | uk |
dc.subject | svynarstvo | uk |
dc.subject | оптимізація технології виробництва свинини | uk |
dc.subject | optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny | uk |
dc.subject | утримання свиней | uk |
dc.subject | utrymannia svynei | uk |
dc.subject | особливості росту та розвитку свиней | uk |
dc.subject | osoblyvosti rostu ta rozvytku svynei | uk |
dc.subject | забійні якості свиней | uk |
dc.subject | zabiini yakosti svynei | uk |
dc.title | Оптимізація технології виробництва свинини в фермерському господарстві «Максимум-2007» Павлоградського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v fermerskomu hospodarstvi «Maksymum-2007» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Клочко В.О..pdf | 1,45 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.