Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4188
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКосенко, Артем Володимирович-
dc.contributor.authorKosenko, Artem Volodymyrovych-
dc.date.accessioned2021-04-05T11:50:42Z-
dc.date.available2021-04-05T11:50:42Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationКосенко А. В. Оптимізація технології виробництва молока корів в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Косенко Артем Володимирович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 89 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4188.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4188-
dc.description.abstractМетою дипломної роботи було встановлення особливостей технології виробництва молока, його якості в СТОВ „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської області та її удосконалення, шляхом розробки технологічної лінії переробки молока з виготовленням пастеризованого. В сільскогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дзержинівське» розводять велику рогату худобу голштинської та червоної степової породи в кількості 180 голів, в т.ч. 95 корів. Середній надій корів по стаду складає 4569,4 та 5445,8 кг, з вмістом жиру та білку відповідно – 3,6 та 3,7 %. Дослідження збірного молока корів дійного стада господарства показали, що вміст сухої речовини в літній період у порівнянні із зимовим знижується на 0,21%, що обумовлено зменшенням концентрації жиру і лактози. Найбільшу жирномолочність корови дійного стада проявили в зимовий період утримання, при цьому відмінності в порівнянні з літнім молоком склали 0,09%. Кількість білка була в незначній мірі вищою в літній період. Лактози в молоці було більше взимку – на 0,2%. Metoiu dyplomnoi roboty bulo vstanovlennia osoblyvostei tekhnolohii vyrobnytstva moloka, yoho yakosti v STOV „Dzerzhynivske” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti ta yii udoskonalennia, shliakhom rozrobky tekhnolohichnoi linii pererobky moloka z vyhotovlenniam pasteryzovanoho. V silskohospodarskomu tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dzerzhynivske» rozvodiat velyku rohatu khudobu holshtynskoi ta chervonoi stepovoi porody v kilkosti 180 holiv, v t.ch. 95 koriv. Serednii nadii koriv po stadu skladaie 4569,4 ta 5445,8 kh, z vmistom zhyru ta bilku vidpovidno – 3,6 ta 3,7 %. Doslidzhennia zbirnoho moloka koriv diinoho stada hospodarstva pokazaly, shcho vmist sukhoi rechovyny v litnii period u porivnianni iz zymovym znyzhuietsia na 0,21%, shcho obumovleno zmenshenniam kontsentratsii zhyru i laktozy. Naibilshu zhyrnomolochnist korovy diinoho stada proiavyly v zymovyi period utrymannia, pry tsomu vidminnosti v porivnianni z litnim molokom sklaly 0,09%. Kilkist bilka bula v neznachnii miri vyshchoiu v litnii period. Laktozy v molotsi bulo bilshe vzymku – na 0,2%.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectпастеризоване молокоuk
dc.subjectpasteryzovane molokouk
dc.subjectоптимізація технології виробництва молокаuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva molokauk
dc.subjectякість молокаuk
dc.subjectyakist molokauk
dc.subjectлінії переробки молокаuk
dc.subjectlinii pererobky molokauk
dc.titleОптимізація технології виробництва молока корів в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю „Дзержинівське” Дніпровського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v silskohospodarskomu tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu „Dzerzhynivske” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Косенко А.В..pdf845,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.