Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4215
Назва: Оптимізація технології виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Січеславське» Синельниківського району Дніпропетровької області
Інші назви: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii vivcharstva v fermerskomu hospodarstvi «Sicheslavske» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovkoi oblasti
Автори: Поляков, Тарас Васильович
Poliakov, Taras Vasylovych
Ключові слова: м’ясні якості відгодівельного молодняку овець
miasni yakosti vidhodivelnoho molodniaku ovets
оптимізація технології виробництва продукції вівчарства
optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii vivcharstva
вівчарство
vivcharstvo
підгодівля ягнят
pidhodivlia yahniat
Дата публікації: 2020
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Поляков Т. В. Оптимізація технології виробництва продукції вівчарства в фермерському господарстві «Січеславське» Синельниківського району Дніпропетровької області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Поляков Тарас Васильович ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 86 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4215.
Короткий огляд (реферат): Метою дипломної роботи було встановлення ефективності додаткової підгодівлі ягнят в підсисний період на ріст, розвиток та м’ясні якості відгодівельного молодняку овець, яких розводять в ФГ «Січеславське» Синельниківського району Дніпропетровської області. В дипломній роботі наведені дані досліджень щодо впливу додаткової підгодівлі ягнят породи Придніпровська м’ясна в підсисний період на їх ріст, розвиток та забійні якості. Встановлено, що баранчики дослідної групи за показниками живої маси у всі вікові періоди перевершують контрольних. Домінування тварин дослідної групи в перший місяць становило 5,9 %, в подальшому ця перевага збільшується в залежності від віку на 5,4-11,3 %. Найвищий середньодобовий приріст живої маси спостерігався у віці одного місяця і становив 278,3 г з перевагою над однолітками контрольної групи на 14,3 %. Показники відносного приросту також підтверджують більш інтенсивний розвиток молодняку дослідної групи в цей період. За передзабійною масою, масою туші, забійною масою та забійному виході баранчики дослідної групи перевищували своїх однолітків контрольної відповідно на 11,7, 15,1, 14,6 та 1,4 %. Баранчики дослідної групи мали високий забійний вихід – 49,0 %, контрольної – 47,6 %. Metoiu dyplomnoi roboty bulo vstanovlennia efektyvnosti dodatkovoi pidhodivli yahniat v pidsysnyi period na rist, rozvytok ta miasni yakosti vidhodivelnoho molodniaku ovets, yakykh rozvodiat v FH «Sicheslavske» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. V dyplomnii roboti navedeni dani doslidzhen shchodo vplyvu dodatkovoi pidhodivli yahniat porody Prydniprovska miasna v pidsysnyi period na yikh rist, rozvytok ta zabiini yakosti. Vstanovleno, shcho baranchyky doslidnoi hrupy za pokaznykamy zhyvoi masy u vsi vikovi periody perevershuiut kontrolnykh. Dominuvannia tvaryn doslidnoi hrupy v pershyi misiats stanovylo 5,9 %, v podalshomu tsia perevaha zbilshuietsia v zalezhnosti vid viku na 5,4-11,3 %. Naivyshchyi serednodobovyi pryrist zhyvoi masy sposterihavsia u vitsi odnoho misiatsia i stanovyv 278,3 h z perevahoiu nad odnolitkamy kontrolnoi hrupy na 14,3 %. Pokaznyky vidnosnoho pryrostu takozh pidtverdzhuiut bilsh intensyvnyi rozvytok molodniaku doslidnoi hrupy v tsei period. Za peredzabiinoiu masoiu, masoiu tushi, zabiinoiu masoiu ta zabiinomu vykhodi baranchyky doslidnoi hrupy perevyshchuvaly svoikh odnolitkiv kontrolnoi vidpovidno na 11,7, 15,1, 14,6 ta 1,4 %. Baranchyky doslidnoi hrupy maly vysokyi zabiinyi vykhid – 49,0 %, kontrolnoi – 47,6 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4215
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Поляков Т.В..pdf653,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.