Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4216
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Серпокрил, Іван Дмитрович | - |
dc.contributor.author | Serpokryl, Ivan Dmytrovych | - |
dc.date.accessioned | 2021-04-07T08:22:54Z | - |
dc.date.available | 2021-04-07T08:22:54Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Серпокрил І. Д. Оптимізація технології виробництва молока корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» м. Дніпро : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Серпокрил Іван Дмитрович ; наук. керівник Милостивий Р. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 61 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4216. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4216 | - |
dc.description.abstract | Метою роботи було оптимізація технології виробництва молока корів швіцької породи на крупному промисловому комплексі «Єкатеринославський». При виконанні досліджень, встановлено, що в господарстві основна породи великої рогатої худоби, яка експлуатується – це корови швіцької породи (Brown Swiss). Визначено, що у дійного стада швіцьких корів відбувається поступове збільшення секреції молока з наростанням лактаційних періодів. Так, тварини п’ятої лактації і старше мають показники продуктивності на рівні 7980 кг, а білково- та жирномолочність на рівні 3,19 % і відповідно 4,12 %. При цьому, у корови-рекордистки другої лактації надій молока за повну лактацію складає 13560 кг, вміст жиру на рівні 3,8 %, а білку – 3,2 %. Система утримання корів швіцької породи на молочному підприємстві складає сприятливі виробничі та технологічні умови для ефективного ведення галузі молочного скотарства і подальшого підвищення виробництва молока високої якості. Metoiu roboty bulo optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv shvitskoi porody na krupnomu promyslovomu kompleksi «Iekaterynoslavskyi». Pry vykonanni doslidzhen, vstanovleno, shcho v hospodarstvi osnovna porody velykoi rohatoi khudoby, yaka ekspluatuietsia – tse korovy shvitskoi porody (Brown Swiss). Vyznacheno, shcho u diinoho stada shvitskykh koriv vidbuvaietsia postupove zbilshennia sekretsii moloka z narostanniam laktatsiinykh periodiv. Tak, tvaryny piatoi laktatsii i starshe maiut pokaznyky produktyvnosti na rivni 7980 kh, a bilkovo- ta zhyrnomolochnist na rivni 3,19 % i vidpovidno 4,12 %. Pry tsomu, u korovy-rekordystky druhoi laktatsii nadii moloka za povnu laktatsiiu skladaie 13560 kh, vmist zhyru na rivni 3,8 %, a bilku – 3,2 %. Systema utrymannia koriv shvitskoi porody na molochnomu pidpryiemstvi skladaie spryiatlyvi vyrobnychi ta tekhnolohichni umovy dlia efektyvnoho vedennia haluzi molochnoho skotarstva i podalshoho pidvyshchennia vyrobnytstva moloka vysokoi yakosti. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | технологія утримання корів | uk |
dc.subject | tekhnolohiia utrymannia koriv | uk |
dc.subject | оптимізація технології виробництва молока | uk |
dc.subject | optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka | uk |
dc.subject | корови швіцької породи | uk |
dc.subject | korovy shvitskoi porody | uk |
dc.subject | молочне скотарство | uk |
dc.subject | molochne skotarstvo | uk |
dc.subject | продуктивні характеристики корів | uk |
dc.subject | produktyvni kharakterystyky koriv | uk |
dc.subject | відтворювальна здатність корів | uk |
dc.subject | vidtvoriuvalna zdatnist koriv | uk |
dc.title | Оптимізація технології виробництва молока корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» м. Дніпро | uk |
dc.title.alternative | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv shvitskoi porody v umovakh molochno-vyrobnychoho kompleksu «Iekaterynoslavskyi» m. Dnipro | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Серпокрил І.Д..pdf | 460,01 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.