Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4216
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСерпокрил, Іван Дмитрович-
dc.contributor.authorSerpokryl, Ivan Dmytrovych-
dc.date.accessioned2021-04-07T08:22:54Z-
dc.date.available2021-04-07T08:22:54Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationСерпокрил І. Д. Оптимізація технології виробництва молока корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» м. Дніпро : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Серпокрил Іван Дмитрович ; наук. керівник Милостивий Р. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 61 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4216.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4216-
dc.description.abstractМетою роботи було оптимізація технології виробництва молока корів швіцької породи на крупному промисловому комплексі «Єкатеринославський». При виконанні досліджень, встановлено, що в господарстві основна породи великої рогатої худоби, яка експлуатується – це корови швіцької породи (Brown Swiss). Визначено, що у дійного стада швіцьких корів відбувається поступове збільшення секреції молока з наростанням лактаційних періодів. Так, тварини п’ятої лактації і старше мають показники продуктивності на рівні 7980 кг, а білково- та жирномолочність на рівні 3,19 % і відповідно 4,12 %. При цьому, у корови-рекордистки другої лактації надій молока за повну лактацію складає 13560 кг, вміст жиру на рівні 3,8 %, а білку – 3,2 %. Система утримання корів швіцької породи на молочному підприємстві складає сприятливі виробничі та технологічні умови для ефективного ведення галузі молочного скотарства і подальшого підвищення виробництва молока високої якості. Metoiu roboty bulo optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv shvitskoi porody na krupnomu promyslovomu kompleksi «Iekaterynoslavskyi». Pry vykonanni doslidzhen, vstanovleno, shcho v hospodarstvi osnovna porody velykoi rohatoi khudoby, yaka ekspluatuietsia – tse korovy shvitskoi porody (Brown Swiss). Vyznacheno, shcho u diinoho stada shvitskykh koriv vidbuvaietsia postupove zbilshennia sekretsii moloka z narostanniam laktatsiinykh periodiv. Tak, tvaryny piatoi laktatsii i starshe maiut pokaznyky produktyvnosti na rivni 7980 kh, a bilkovo- ta zhyrnomolochnist na rivni 3,19 % i vidpovidno 4,12 %. Pry tsomu, u korovy-rekordystky druhoi laktatsii nadii moloka za povnu laktatsiiu skladaie 13560 kh, vmist zhyru na rivni 3,8 %, a bilku – 3,2 %. Systema utrymannia koriv shvitskoi porody na molochnomu pidpryiemstvi skladaie spryiatlyvi vyrobnychi ta tekhnolohichni umovy dlia efektyvnoho vedennia haluzi molochnoho skotarstva i podalshoho pidvyshchennia vyrobnytstva moloka vysokoi yakosti.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectтехнологія утримання корівuk
dc.subjecttekhnolohiia utrymannia korivuk
dc.subjectоптимізація технології виробництва молокаuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva molokauk
dc.subjectкорови швіцької породиuk
dc.subjectkorovy shvitskoi porodyuk
dc.subjectмолочне скотарствоuk
dc.subjectmolochne skotarstvouk
dc.subjectпродуктивні характеристики корівuk
dc.subjectproduktyvni kharakterystyky korivuk
dc.subjectвідтворювальна здатність корівuk
dc.subjectvidtvoriuvalna zdatnist korivuk
dc.titleОптимізація технології виробництва молока корів швіцької породи в умовах молочно-виробничого комплексу «Єкатеринославський» м. Дніпроuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv shvitskoi porody v umovakh molochno-vyrobnychoho kompleksu «Iekaterynoslavskyi» m. Dniprouk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Серпокрил І.Д..pdf460,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.