Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4220
Назва: | Оптимізація живої маси корів при першому отеленні в приватному акціонерному товаристві «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Optymizatsiia zhyvoi masy koriv pry pershomu otelenni v pryvatnomu aktsionernomu tovarystvi «Ahro-Soiuz» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Ткаченко, Владислав Андрійович Tkachenko, Vladyslav Andriiovych |
Ключові слова: | параметри технологічного процесу видоювання parametry tekhnolohichnoho protsesu vydoiuvannia продуктивні якості корів produktyvni yakosti koriv господарське використання корів hospodarske vykorystannia koriv виробництво молока vyrobnytstvo moloka репродуктивна функція reproduktyvna funktsiia |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Ткаченко В. А. Оптимізація живої маси корів при першому отеленні в приватному акціонерному товаристві «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Ткаченко Владислав Андрійович ; наук. керівник Піщан С. Г. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2020. – 98 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4220. |
Короткий огляд (реферат): | Метою досліджень було встановити вплив живої маси корів голштинської породи при першому отеленні на рівень реалізації продуктивних якостей упродовж господарського використанні на великому промисловому комплексі з виробництва молока. Через суттєвий спад виробництва тваринницької продукції споживання її населенням, за даними Держкомстату України значно знизилося і становить: м’яса і м’ясних продуктів 30 кг, молока і молочних продуктів – 205 кг, яєць – 175 шт, риби і рибопродуктів – 9,1 кг. натомість за науково обгрунтованими норамами харчування та забезпечення продовольчої безпеки України в розрахунку на одного мешканця країни необхідно виробляти на рік 350 кг молока, 76 кг мяса, 270 шт яєць і 19,5 кг риби і рибопродуктів. Жива маса голштинських корів при першому отеленні не має залежності з їх відтворною функцією. Для високопродуктивних тварин характерні як подовжений сервіс-період до рівня 134,5–141,1 доби, так і міжотельний – 413,9–420,4 доби. Metoiu doslidzhen bulo vstanovyty vplyv zhyvoi masy koriv holshtynskoi porody pry pershomu otelenni na riven realizatsii produktyvnykh yakostei uprodovzh hospodarskoho vykorystanni na velykomu promyslovomu kompleksi z vyrobnytstva moloka. Cherez suttievyi spad vyrobnytstva tvarynnytskoi produktsii spozhyvannia yii naselenniam, za danymy Derzhkomstatu Ukrainy znachno znyzylosia i stanovyt: miasa i miasnykh produktiv 30 kh, moloka i molochnykh produktiv – 205 kh, yaiets – 175 sht, ryby i ryboproduktiv – 9,1 kh. natomist za naukovo obhruntovanymy noramamy kharchuvannia ta zabezpechennia prodovolchoi bezpeky Ukrainy v rozrakhunku na odnoho meshkantsia krainy neobkhidno vyrobliaty na rik 350 kh moloka, 76 kh miasa, 270 sht yaiets i 19,5 kh ryby i ryboproduktiv. Zhyva masa holshtynskykh koriv pry pershomu otelenni ne maie zalezhnosti z yikh vidtvornoiu funktsiieiu. Dlia vysokoproduktyvnykh tvaryn kharakterni yak podovzhenyi servis-period do rivnia 134,5–141,1 doby, tak i mizhotelnyi – 413,9–420,4 doby. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4220 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ткаченко В.А..pdf | 913,42 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.