Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4313
Назва: Оптимізація технології виробництва молока корів в фермерському господарстві «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської області
Інші назви: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v fermerskomu hospodarstvi «Satyrenko M.M.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Криванич, Марія Миколаївна
Kryvanych, Mariia Mykolaivna
Ключові слова: корови української чорно-рябої молочної породи
korovy ukrainskoi chorno-riaboi molochnoi porody
оптимізація технології виробництва молока
optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka
енергетична добавка «Промелакт»
enerhetychna dobavka «Promelakt»
молочна продуктивність
molochna produktyvnist
якість молока
yakist moloka
Дата публікації: 2021
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Криванич М. М. Оптимізація технології виробництва молока корів в фермерському господарстві «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Криванич Марія Миколаївна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 84 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4313.
Короткий огляд (реферат): Метою досліджень було визначення ефективності використання і впливу енергетичної добавки «Промелакт» на показники молочної продуктивності та якість молока корів української чорно-рябої молочної породи в ФГ «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської області. В роботі наведені дані науково-господарського експерименту щодо використання енергетичної добавки «Промелакт» в раціонах годівлі корів. За перші 90 днів лактації від корів дослідної групи було надоєно молока натуральної жирності на 9,6% більше, ніж від контрольної, а в перерахунку на 4% молоко ця різниця збільшилася і склала 13,4%. Вихід молочного жиру та білку за період досліду у корів дослідної групи склав відповідно 97,41 та 72,8 кг, що на 13,4 та 10,4% більше, ніж у контрольній. Вміст сухої речовини в молоці корів дослідної групи був вищим на 0,42%, а калорійність збільшилася на 2,67 ккал. Тривалість сервіс-періоду у корів обох дослідних груп становила 70-76,5 діб, дещо більшою вона була у контрольних тварин – на 9,3 %. Розрахунок економічної ефективності виробництва молока при включенні в раціони корів енергетичної добавки «Промелакт» показав, що, незважаючи на додаткові витрати в кількості 1490,7 грн./гол. прибуток від реалізації молока корів дослідної групи був вищим на 1909,3 грн., або 32,9 %. Metoiu doslidzhen bulo vyznachennia efektyvnosti vykorystannia i vplyvu enerhetychnoi dobavky «Promelakt» na pokaznyky molochnoi produktyvnosti ta yakist moloka koriv ukrainskoi chorno-riaboi molochnoi porody v FH «Satyrenko M.M.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. V roboti navedeni dani naukovo-hospodarskoho eksperymentu shchodo vykorystannia enerhetychnoi dobavky «Promelakt» v ratsionakh hodivli koriv. Za pershi 90 dniv laktatsii vid koriv doslidnoi hrupy bulo nadoieno moloka naturalnoi zhyrnosti na 9,6% bilshe, nizh vid kontrolnoi, a v pererakhunku na 4% moloko tsia riznytsia zbilshylasia i sklala 13,4%. Vykhid molochnoho zhyru ta bilku za period doslidu u koriv doslidnoi hrupy sklav vidpovidno 97,41 ta 72,8 kh, shcho na 13,4 ta 10,4% bilshe, nizh u kontrolnii. Vmist sukhoi rechovyny v molotsi koriv doslidnoi hrupy buv vyshchym na 0,42%, a kaloriinist zbilshylasia na 2,67 kkal. Tryvalist servis-periodu u koriv obokh doslidnykh hrup stanovyla 70-76,5 dib, deshcho bilshoiu vona bula u kontrolnykh tvaryn – na 9,3 %. Rozrakhunok ekonomichnoi efektyvnosti vyrobnytstva moloka pry vkliuchenni v ratsiony koriv enerhetychnoi dobavky «Promelakt» pokazav, shcho, nezvazhaiuchy na dodatkovi vytraty v kilkosti 1490,7 hrn./hol. prybutok vid realizatsii moloka koriv doslidnoi hrupy buv vyshchym na 1909,3 hrn., abo 32,9 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4313
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Криванич М.М..pdf675,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.