Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4313
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКриванич, Марія Миколаївна-
dc.contributor.authorKryvanych, Mariia Mykolaivna-
dc.date.accessioned2021-04-20T10:05:11Z-
dc.date.available2021-04-20T10:05:11Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationКриванич М. М. Оптимізація технології виробництва молока корів в фермерському господарстві «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Криванич Марія Миколаївна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 84 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4313.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4313-
dc.description.abstractМетою досліджень було визначення ефективності використання і впливу енергетичної добавки «Промелакт» на показники молочної продуктивності та якість молока корів української чорно-рябої молочної породи в ФГ «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської області. В роботі наведені дані науково-господарського експерименту щодо використання енергетичної добавки «Промелакт» в раціонах годівлі корів. За перші 90 днів лактації від корів дослідної групи було надоєно молока натуральної жирності на 9,6% більше, ніж від контрольної, а в перерахунку на 4% молоко ця різниця збільшилася і склала 13,4%. Вихід молочного жиру та білку за період досліду у корів дослідної групи склав відповідно 97,41 та 72,8 кг, що на 13,4 та 10,4% більше, ніж у контрольній. Вміст сухої речовини в молоці корів дослідної групи був вищим на 0,42%, а калорійність збільшилася на 2,67 ккал. Тривалість сервіс-періоду у корів обох дослідних груп становила 70-76,5 діб, дещо більшою вона була у контрольних тварин – на 9,3 %. Розрахунок економічної ефективності виробництва молока при включенні в раціони корів енергетичної добавки «Промелакт» показав, що, незважаючи на додаткові витрати в кількості 1490,7 грн./гол. прибуток від реалізації молока корів дослідної групи був вищим на 1909,3 грн., або 32,9 %. Metoiu doslidzhen bulo vyznachennia efektyvnosti vykorystannia i vplyvu enerhetychnoi dobavky «Promelakt» na pokaznyky molochnoi produktyvnosti ta yakist moloka koriv ukrainskoi chorno-riaboi molochnoi porody v FH «Satyrenko M.M.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. V roboti navedeni dani naukovo-hospodarskoho eksperymentu shchodo vykorystannia enerhetychnoi dobavky «Promelakt» v ratsionakh hodivli koriv. Za pershi 90 dniv laktatsii vid koriv doslidnoi hrupy bulo nadoieno moloka naturalnoi zhyrnosti na 9,6% bilshe, nizh vid kontrolnoi, a v pererakhunku na 4% moloko tsia riznytsia zbilshylasia i sklala 13,4%. Vykhid molochnoho zhyru ta bilku za period doslidu u koriv doslidnoi hrupy sklav vidpovidno 97,41 ta 72,8 kh, shcho na 13,4 ta 10,4% bilshe, nizh u kontrolnii. Vmist sukhoi rechovyny v molotsi koriv doslidnoi hrupy buv vyshchym na 0,42%, a kaloriinist zbilshylasia na 2,67 kkal. Tryvalist servis-periodu u koriv obokh doslidnykh hrup stanovyla 70-76,5 dib, deshcho bilshoiu vona bula u kontrolnykh tvaryn – na 9,3 %. Rozrakhunok ekonomichnoi efektyvnosti vyrobnytstva moloka pry vkliuchenni v ratsiony koriv enerhetychnoi dobavky «Promelakt» pokazav, shcho, nezvazhaiuchy na dodatkovi vytraty v kilkosti 1490,7 hrn./hol. prybutok vid realizatsii moloka koriv doslidnoi hrupy buv vyshchym na 1909,3 hrn., abo 32,9 %.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectкорови української чорно-рябої молочної породиuk
dc.subjectkorovy ukrainskoi chorno-riaboi molochnoi porodyuk
dc.subjectоптимізація технології виробництва молокаuk
dc.subjectoptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva molokauk
dc.subjectенергетична добавка «Промелакт»uk
dc.subjectenerhetychna dobavka «Promelakt»uk
dc.subjectмолочна продуктивністьuk
dc.subjectmolochna produktyvnistuk
dc.subjectякість молокаuk
dc.subjectyakist molokauk
dc.titleОптимізація технології виробництва молока корів в фермерському господарстві «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeOptymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v fermerskomu hospodarstvi «Satyrenko M.M.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Криванич М.М..pdf675,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.