Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4313
Назва: | Оптимізація технології виробництва молока корів в фермерському господарстві «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v fermerskomu hospodarstvi «Satyrenko M.M.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Криванич, Марія Миколаївна Kryvanych, Mariia Mykolaivna |
Ключові слова: | корови української чорно-рябої молочної породи korovy ukrainskoi chorno-riaboi molochnoi porody оптимізація технології виробництва молока optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka енергетична добавка «Промелакт» enerhetychna dobavka «Promelakt» молочна продуктивність molochna produktyvnist якість молока yakist moloka |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Криванич М. М. Оптимізація технології виробництва молока корів в фермерському господарстві «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Криванич Марія Миколаївна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2021. – 84 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4313. |
Короткий огляд (реферат): | Метою досліджень було визначення ефективності використання і впливу енергетичної добавки «Промелакт» на показники молочної продуктивності та якість молока корів української чорно-рябої молочної породи в ФГ «Сатиренко М.М.» Павлоградського району Дніпропетровської області. В роботі наведені дані науково-господарського експерименту щодо використання енергетичної добавки «Промелакт» в раціонах годівлі корів. За перші 90 днів лактації від корів дослідної групи було надоєно молока натуральної жирності на 9,6% більше, ніж від контрольної, а в перерахунку на 4% молоко ця різниця збільшилася і склала 13,4%. Вихід молочного жиру та білку за період досліду у корів дослідної групи склав відповідно 97,41 та 72,8 кг, що на 13,4 та 10,4% більше, ніж у контрольній. Вміст сухої речовини в молоці корів дослідної групи був вищим на 0,42%, а калорійність збільшилася на 2,67 ккал. Тривалість сервіс-періоду у корів обох дослідних груп становила 70-76,5 діб, дещо більшою вона була у контрольних тварин – на 9,3 %. Розрахунок економічної ефективності виробництва молока при включенні в раціони корів енергетичної добавки «Промелакт» показав, що, незважаючи на додаткові витрати в кількості 1490,7 грн./гол. прибуток від реалізації молока корів дослідної групи був вищим на 1909,3 грн., або 32,9 %. Metoiu doslidzhen bulo vyznachennia efektyvnosti vykorystannia i vplyvu enerhetychnoi dobavky «Promelakt» na pokaznyky molochnoi produktyvnosti ta yakist moloka koriv ukrainskoi chorno-riaboi molochnoi porody v FH «Satyrenko M.M.» Pavlohradskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. V roboti navedeni dani naukovo-hospodarskoho eksperymentu shchodo vykorystannia enerhetychnoi dobavky «Promelakt» v ratsionakh hodivli koriv. Za pershi 90 dniv laktatsii vid koriv doslidnoi hrupy bulo nadoieno moloka naturalnoi zhyrnosti na 9,6% bilshe, nizh vid kontrolnoi, a v pererakhunku na 4% moloko tsia riznytsia zbilshylasia i sklala 13,4%. Vykhid molochnoho zhyru ta bilku za period doslidu u koriv doslidnoi hrupy sklav vidpovidno 97,41 ta 72,8 kh, shcho na 13,4 ta 10,4% bilshe, nizh u kontrolnii. Vmist sukhoi rechovyny v molotsi koriv doslidnoi hrupy buv vyshchym na 0,42%, a kaloriinist zbilshylasia na 2,67 kkal. Tryvalist servis-periodu u koriv obokh doslidnykh hrup stanovyla 70-76,5 dib, deshcho bilshoiu vona bula u kontrolnykh tvaryn – na 9,3 %. Rozrakhunok ekonomichnoi efektyvnosti vyrobnytstva moloka pry vkliuchenni v ratsiony koriv enerhetychnoi dobavky «Promelakt» pokazav, shcho, nezvazhaiuchy na dodatkovi vytraty v kilkosti 1490,7 hrn./hol. prybutok vid realizatsii moloka koriv doslidnoi hrupy buv vyshchym na 1909,3 hrn., abo 32,9 %. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4313 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Криванич М.М..pdf | 675,26 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.