Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5011
Назва: | Виявлення фальсифікації свіжості м'яса |
Інші назви: | Vyiavlennia falsyfikatsii svizhosti miasa |
Автори: | Зажарська, Надія Миколаївна Zazharska, Nadiia Zazharska, N. M. Zazharska, N. Zazhars’ka, N. M. Zazharskaya, N. N. Zazharskaya, N. Zazharska, N. N. Чоботар, В. В. Chobotar, V. V. |
Ключові слова: | фальсифікація м'яса meat adulteration свинина pork яловичина beef м’ясо курей chicken перманганат калію potassium permanganate оцтова кислота acetic acid |
Дата публікації: | тра-2021 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Зажарська Н. М. Виявлення фальсифікації свіжості м'яса / Н. М. Зажарська, В. В. Чоботар // Актуальні питання біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали VІ Міжнар. наук.-практ. конф. викл. і студ. ( Дніпро, 6-7 трав. 2021 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 64. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5011. |
Короткий огляд (реферат): | Одним з показників продовольчої безпеки країни є виробництво достатньої кількості якісного і безпечного м'яса забійних тварин, що забезпечить раціон кожного споживача повноцінними білками тваринного походження. Нажаль, на сьогоднішній день фальсифікація м'яса дуже поширена. Не доброчесні виробники та продавці обробляють м'ясо сумнівної свіжості або несвіже з метою покращення його зовнішньої вигляду, придання уявної «свіжості». Це є фальсифікацією і може призвести до заподіяння фізіологічної шкоди організму та моральної шкоди людині. Метою дослідження було виявити фальсифікацію свіжості м’яса розчинами оцтової кислоти та перманганату калію. Odnym z pokaznykiv prodovolchoi bezpeky krainy ye vyrobnytstvo dostatnoi kilkosti yakisnoho i bezpechnoho miasa zabiinykh tvaryn, shcho zabezpechyt ratsion kozhnoho spozhyvacha povnotsinnymy bilkamy tvarynnoho pokhodzhennia. Nazhal, na sohodnishnii den falsyfikatsiia miasa duzhe poshyrena. Ne dobrochesni vyrobnyky ta prodavtsi obrobliaiut miaso sumnivnoi svizhosti abo nesvizhe z metoiu pokrashchennia yoho zovnishnoi vyhliadu, prydannia uiavnoi «svizhosti». Tse ye falsyfikatsiieiu i mozhe pryzvesty do zapodiiannia fiziolohichnoi shkody orhanizmu ta moralnoi shkody liudyni. Metoiu doslidzhennia bulo vyiavyty falsyfikatsiiu svizhosti miasa rozchynamy otstovoi kysloty ta permanhanatu kaliiu. |
Опис: | Зажарська Надія Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-8328-6440 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://biosafety-center.com/wp-content/uploads/2021/06/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%97.pdf http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5011 |
Розташовується у зібраннях: | Публікації бакалаврів, магістрів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Матеріали-конференції-64.pdf | 246,34 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.