Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5118
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Піщан, Станіслав Григорович | - |
dc.contributor.author | Pishan, S. | - |
dc.contributor.author | Pischan, S. | - |
dc.contributor.author | Pishan, S. G. | - |
dc.contributor.author | Pischan, S. G. | - |
dc.contributor.author | Pishchan, Stanislav | - |
dc.contributor.author | Pishchan, S. G. | - |
dc.contributor.author | Силиченко, К. А. | - |
dc.contributor.author | Sylychenko, K. А. | - |
dc.date.accessioned | 2021-08-20T06:01:40Z | - |
dc.date.available | 2021-08-20T06:01:40Z | - |
dc.date.issued | 2021-06 | - |
dc.identifier.citation | Піщан С. Г. Продуктивні якості корів швіцької породи осінньо-зимового отелення за інтенсивної технології їх експлуатації / С. Г. Піщан, К. А. Силиченко // Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва : Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. ( Дніпро, 4 черв. 2021 р.) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2021. – С. 149-152. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5118. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5118 | - |
dc.description | Піщан Станіслав Григорович https://orcid.org/0000-0001-8579-9429 | uk |
dc.description.abstract | Наведено результати дослідження продуктивності 216 корів швіцької породи осіньо-зимового отелення (І група – 47 швіцьких корів першої лактації; ІІ група – 61 швіцька корова другої лактації; ІІІ група – 54 швіцьких корів третьої лактації; ІV група – 54 швіцькі корови за четвертої та більше лактаціями), які утримувались на промисловому комплексі з виробництва молока «Єкатеринославський» в м. Дніпро, (Дніпропетровська область). Встановлено, що жива маса корів поступово зростала від 403,1±6,36 кг за першою, до 748,1±4,61 кг – за четвертою і більше лактаціями, а лактаційний період, навпаки, зменшувалась від 352,0±9,91 діб за першою, до 337,8±12,11 діб – за четвертою та більше лактаціями. Динаміка реалізації молочної продуктивності свідчила, що за перші 100 діб та наступні 101-200 діб в І та ІІІ групах удій молока був найбільшим і склав 3539,6±42,30 кг і 3290,1±52,04 кг та 3570,0±39,37 і 3300,1±53,13 кг з достовірно вищою масовою часткою білка в молоці після першої і другої лактацій (3,41±0,014 % і 3,40±0,009 %), відповідно. Показники інтенсивність секреції молока також свідчили про становлення продуктивних якостей молочної худоби вже з першої лактації та наявність високих продуктивних якостей у корів швіцької породи. Demonstrated the results of a study on the productivity of 216 Brown Swiss cows in autumn-winter calving (I group - 47 first lactation cows; ІІ group - 61 cows of the second lactation; ІІІ group - 54 cows of the third lactation; IV group - 54 cows of the fourth and more lactation). The cows were at the industrial complex for the production of milk "Yekaterinoslavsky" in the city of Dnepr, (Dnepropetrovsk region). It was found that the live weight of cows gradually increased from 403.1±6.36 kg for the first, to 748.1±4.61 kg for the fourth and more lactations, and the lactation period, on the contrary, decreased from 352.0±9, 91 days for the first, up to 337.8±12.11 days - for the fourth and more lactations. The dynamics of the realization of milk productivity showed that for the first 100 days and the next 101-200 days in the 1st and 3rd groups, milk yield was the highest and amounted to 3539.6±42.30 kg and 3290.1±52.04 kg; 3570.0±39.37 andі 3300.1±53.13 kg with a significantly higher mass fraction of protein in milk after the first and second lactation (3.41±0.014% and 3.40±0.009%). Indicators of intensity of milk secretion also indicated the formation of high productive qualities of Brown Swiss cattle autumn-winter calving from the first lactation. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | осінньо-зимове отелення | uk |
dc.subject | autumn-winter calving | uk |
dc.subject | корови швіцької породи | uk |
dc.subject | brown Swiss cattle | uk |
dc.subject | молочна продуктивність | uk |
dc.subject | productivity | uk |
dc.subject | удій | uk |
dc.subject | milk yield | uk |
dc.subject | жир | uk |
dc.subject | fat | uk |
dc.subject | білок | uk |
dc.subject | protein | uk |
dc.title | Продуктивні якості корів швіцької породи осінньо-зимового отелення за інтенсивної технології їх експлуатації | uk |
dc.title.alternative | Productive qualities of brown swiss cattle autumn-winter hotel with intensive technology of their operation | uk |
dc.type | Conference abstracts | uk |
Розташовується у зібраннях: | Публікації аспірантів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКА ВИРОБНИЦТВА Й ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА (1)-149-152.pdf | 636,6 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.