Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5200
Назва: Продуктивність курчат-бройлерів за введення у комбікорм дріжджів Saccharomyces cerevisiae
Інші назви: Productivity of chicken broilers for introduction of saccharomyces cerevisiae yeast in fodder feed
Автори: Оріщук, Оксана Сергіївна
Orishchuk, O. S.
Orishchuk, O.
Orishchuk, Oksana
Цап, Світлана Володимирівна
Tsap, S.
Tsap, Svitlana
Tsap, S. V.
Tsap, Svitlana V.
Tsap, Svitlana Volodymyrivna
Ключові слова: засвоюваність
digestibility
курчата бройлери
broiler chickens
дієта
diet
дріжджі Saccharomyces cerevisiae
yeast Saccharomyces cerevisiae
продуктивність
productivity
збільшення ваги
weight gain
Дата публікації: 2020
Видавництво: Сумський НАУ
Бібліографічний опис: Оріщук О. С. Продуктивність курчат-бройлерів за введення у комбікорм дріжджів Saccharomyces cerevisiae / О. С. Оріщук, С. В. Цап // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : «Тваринництво» / Сумський НАУ. – 2020. – Вип. 2(41). – С. 56-61. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5200.
Короткий огляд (реферат): В даний час існує проблема отримання екологічно чистої продукції, що не приносить шкоди людині. Протягом багатьох років основним засобом контролю кишкової мікрофлори птиці були кормові антибіотики. Однак, вони мають ряд суттєвих недоліків, зокрема, здатність до накопичення їх залишкових кількостей у продуктах птахівництва та розвитку стійкості й адаптації мікроорганізмів до даних препаратів у результаті їх тривалого застосування. У науковій літературі з’явилася інформація за результатами досліджень про накопичення та збереження в органах і тканинах антибіотиків після забою тварин. Ці негативні сторони при використанні антибіотиків спонукають виробників тваринницької продукції шукати нові препарати для стимулювання росту й розвитку курчат-бройлерів, замість заборонених в Європі кормових антибіотиків. У зв’язку з цим у нас в країні й за кордоном збільшилися дослідження з вивчення і створення препаратів, альтернативних антибіотиків. До них можна віднести пробіотики й ферментні препарати. Введення пробіотиків у технологію вирощування молодняка – найбільш сучасний спосіб профілактики шлунковокишкових захворювань, заснований на екологічно безпечних механізмах підтримки високого рівня колонізаційної резистентності кишечника. Використання ферментних препаратів здатне підвищити кількість корисних бактерій у кишечнику, надають позитивну дію на гнильні й умовно-патогенні мікроорганізми шлунково-кишкового тракту, а також поліпшують склад мікрофлори травного тракту (Isolauri et al., 2001; Czap & Orishhuk, 2015). Дослідження, спрямовані на вивчення впливу кормових дріжджів препарату як окремо, так і при комплексному використанні у складі пробіотичного комплексу на продуктивність й якісні показники м’яса курчат-бройлерів, є актуальними, становлять великий науковий та практичний інтерес. Доведено, що введення їх до раціону курчат-бройлерів сприяє підвищенню продуктивності та покращенню перетравності поживних речовин раціону. Currently, there is a problem of obtaining environmentally friendly products that do not harm people. For many years, the main means of controlling the intestinal microflora of birds were feed antibiotics. However, they have a number of significant disadvantages, in particular, the ability to accumulate their residual amounts in poultry products and the development of resistance and adaptation of microorganisms to these drugs as a result of their long-term use. Information has emerged in the scientific literature based on research on the accumulation and storage of antibiotics in organs and tissues after slaughter. These negative aspects of the use of antibiotics encourage livestock producers to look for new drugs to stimulate the growth and development of broiler chickens, instead of banned in Europe feed antibiotics. As a result, we have increased research in the country and abroad on the study and development of drugs, alternative antibiotics. These include probiotics and enzyme preparations. The introduction of probiotics in the technology of growing young animals is the most modern way of prevention of gastrointestinal diseases, based on environmentally friendly mechanisms to maintain a high level of colonization resistance of the intestine. The use of enzyme preparations can increase the number of beneficial bacteria in the intestine, have a positive effect on putrefactive and opportunistic microorganisms of the gastrointestinal tract, and improve the composition of the microflora of the digestive tract (Isolauri et al., 2001; Czap & Orishhuk, 2015). Studies aimed at studying the effect of feed yeast drug, both individually and in combination with a probiotic complex on the productivity and quality of broiler meat, are relevant, of great scientific and practical interest. It is proved that their introduction into the diet of broiler chickens helps to increase productivity and improve the digestibility of nutrients in the diet.
Опис: Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://snaubulletin.com.ua/index.php/ls/article/view/201
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5200
ISSN: 2708-4639
2708-4647
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
201-Article Text-328-1-10-20210116 (1).pdf2,83 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.