Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5341
Назва: Methodological fundamentals of the creation of specialized meat branch in sheep breeding of the Dnipro region
Інші назви: Методологічні основи створення спеціалізованого м'ясного напряму у вівчарстві Придніпров’я
Автори: Pokhil, Volodymyr
Pokhil, V.
Pokhil, V. I.
Pokhyl, V.
Pokhyl, V. I.
Pohyl, V.
Pohyl, V. I.
Pohil, V.
Pohil, V. I.
Pokhyl, Volodymyr Ivanovych
Pokhil, Vladimir
Похил, Володимир Іванович
Mykolaychuk, L. P.
Mykolajchuk, L. P.
Mykolaychuk, Lyudmyla Petrovna
Mykolaychuk, Ludmila
Mykolaichuk, L. P.
Mykolaichuk, Liudmyla
Миколайчук, Людмила Петрівна
Ключові слова: miasna produktyvnist
м’ясна продуктивність
poroda
порода
promyslove skhreshchuvannia
промислове схрещування
zhyva masa
жива маса
teksel
тексель
romanivska
романівська
hisar
гісар
askaniiska miaso-vovnova (AMD)
асканійська м'ясо-вовнова (АМД)
Дата публікації: 2020
Видавництво: Cuiavian University in Wloclawek; Institute of Irrigated Agriculture of NAAS
Бібліографічний опис: Pokhyl V. I. Methodological fundamentals of the creation of specialized meat branch in sheep breeding of the Dnipro region / V. I. Pokhyl, L. P. Mykolaichuk // Scientific developments of Ukraine and EU in the area of natural sciences : collective monograph / Cuiavian University in Wloclawek; Institute of Irrigated Agriculture of NAAS. – Riga : Izdevnieciba «Baltija Publishing», 2020. – Р. 2. – P. 581-597. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5341.
Короткий огляд (реферат): The authors present the substantiation of the need to create specialized meat branch in sheep breeding of Ukraine and its state in the developed countries in terms of productivity. The research provides the schemes of cross-breeding which are designed to improve meat productivity of sheep of different breeds. The results of industrial cross-breeding based on Askanian meat-wool and Romanov breeds using stud rams of Texel, Olibs, Hisor are analysed. It is established the predominance of live weight of young livestock (in terms of the two-breed crossing) over purebred peers varying from 5.6% at birth and up to 19.8% in the time of weaning. Дано обґрунтування необхідності створення спеціалізованого м’ясного напряму у галузі вівчарства України та його стан в розвинених країнах за цим напрямом продуктивності. Наведено схеми схрещування, що спрямовані на покращення м’ясної продуктивності овець різних порід. Проаналізовано результати промислового схрещування на базі асканійської м'ясо-вовнової породи та романівської з використанням плідників тексель, олібс, гісар. Встановлено перевагу живої маси помісного молодняку (при двох породному схрещуванні) над чистопородними однолітками на рівні від 5,6 % при народженні, до 19,8 % при відлученні.
Опис: Похил Володимир Іванович https://orcid.org/0000-0002-2994-879X Миколайчук Людмила Петрівна https://orcid.org/0000-0001-5331-719X
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5341
ISBN: 978-9934-588-73-0
Розташовується у зібраннях:Монографії, розділи монографій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
РОЗДІЛ МОНОГРАФІЇ ВЛОЦЛАВЕК.pdf1,55 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.