Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/5920
Назва: З’ясування біологічної активності та “чистоти” культури дисоціативних форм M. bovis
Інші назви: Ziasuvannia biolohichnoi aktyvnosti ta “chystoty” kultury dysotsiatyvnykh form M. bovis
Автори: Ткаченко, Олексій Андрійович
Tkatschenko, A. A.
Tkatschenko, O. A.
Tkatschenko, Оleksii
Tkachenko, Olexiy
Tkachenko, A. A.
Tkachenko, Oleksiy
Tkachenko, O.
Tkachenko, Oleksii
Білан, Марина Володимирівна
Bilan, Maryna
Bilan, M. V.
Bilan, M.
Глебенюк, О. Г.
Hlebeniuk, O. H.
Сокол, Ю.
Sokol, Yu.
Гордієнко, Л.
Hordiienko, L.
Ключові слова: тинкторіальні та культуральні властивості
tynktorialni ta kulturalni vlastyvosti
мікобактерії
mikobakterii
дисоціативні форми
dysotsiatyvni formy
морфологія
morfolohiia
біологічна активність
biolohichna aktyvnist
Дата публікації: 2016
Видавництво: Дніпропетровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: З’ясування біологічної активності та “чистоти” культури дисоціативних форм M. bovis / [ О. А. Ткаченко, М. В. Білан, О. Г. Глебенюк та ін. ] // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету / Дніпропетровський ДАЕУ. – 2016. – № 2(40). – С. 66-69. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5920.
Короткий огляд (реферат): Показано, що культури дисоціативних форм М. bovis, які пасажуються в умовах лабораторії кафедри, втратили здатність генеруватися (розмножуватися) за 37 ºС (за винятком мікобактерій 117,б варіанта) принаймні в перші 42 доби спостереження; у мікобактерій варіантів 118 та 117,в низька біологічна активність; тільки один штам (117,б) володіє здатністю активно розмножуватися як за низької плюсової (3 ºС), так і оптимальної традиційної температури (37 ºС). Дисоціативні форми M. bovis 117,а; 117,б; 117,в; 118 варіантів зберігали морфологічну стабільність протягом усього періоду, що свідчить про “чистоту” цих культур. Pokazano, shcho kultury dysotsiatyvnykh form M. bovis, yaki pasazhuiutsia v umovakh laboratorii kafedry, vtratyly zdatnist heneruvatysia (rozmnozhuvatysia) za 37 ºS (za vyniatkom mikobakterii 117,b varianta) prynaimni v pershi 42 doby sposterezhennia; u mikobakterii variantiv 118 ta 117,v nyzka biolohichna aktyvnist; tilky odyn shtam (117,b) volodiie zdatnistiu aktyvno rozmnozhuvatysia yak za nyzkoi pliusovoi (3 ºS), tak i optymalnoi tradytsiinoi temperatury (37 ºS). Dysotsiatyvni formy M. bovis 117,a; 117,b; 117,v; 118 variantiv zberihaly morfolohichnu stabilnist protiahom usoho periodu, shcho svidchyt pro “chystotu” tsykh kultur.
Опис: Ткаченко Олексій Андрійович http://orcid.org/0000-0003-0978-6575 Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201X
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/742
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5920
ISSN: 2411-7285 print
2413-4899 online
Розташовується у зібраннях:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
742-Article Text-1487-1-10-20161126.pdf1,67 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.