Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5920
Title: З’ясування біологічної активності та “чистоти” культури дисоціативних форм M. bovis
Other Titles: Ziasuvannia biolohichnoi aktyvnosti ta “chystoty” kultury dysotsiatyvnykh form M. bovis
Authors: Ткаченко, Олексій Андрійович
Tkatschenko, A. A.
Tkatschenko, O. A.
Tkatschenko, Оleksii
Tkachenko, Olexiy
Tkachenko, A. A.
Tkachenko, Oleksiy
Tkachenko, O.
Tkachenko, Oleksii
Білан, Марина Володимирівна
Bilan, Maryna
Bilan, M. V.
Bilan, M.
Глебенюк, О. Г.
Hlebeniuk, O. H.
Сокол, Ю.
Sokol, Yu.
Гордієнко, Л.
Hordiienko, L.
Keywords: тинкторіальні та культуральні властивості
tynktorialni ta kulturalni vlastyvosti
мікобактерії
mikobakterii
дисоціативні форми
dysotsiatyvni formy
морфологія
morfolohiia
біологічна активність
biolohichna aktyvnist
Issue Date: 2016
Publisher: Дніпропетровський ДАЕУ
Citation: З’ясування біологічної активності та “чистоти” культури дисоціативних форм M. bovis / [ О. А. Ткаченко, М. В. Білан, О. Г. Глебенюк та ін. ] // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету / Дніпропетровський ДАЕУ. – 2016. – № 2(40). – С. 66-69. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5920.
Abstract: Показано, що культури дисоціативних форм М. bovis, які пасажуються в умовах лабораторії кафедри, втратили здатність генеруватися (розмножуватися) за 37 ºС (за винятком мікобактерій 117,б варіанта) принаймні в перші 42 доби спостереження; у мікобактерій варіантів 118 та 117,в низька біологічна активність; тільки один штам (117,б) володіє здатністю активно розмножуватися як за низької плюсової (3 ºС), так і оптимальної традиційної температури (37 ºС). Дисоціативні форми M. bovis 117,а; 117,б; 117,в; 118 варіантів зберігали морфологічну стабільність протягом усього періоду, що свідчить про “чистоту” цих культур. Pokazano, shcho kultury dysotsiatyvnykh form M. bovis, yaki pasazhuiutsia v umovakh laboratorii kafedry, vtratyly zdatnist heneruvatysia (rozmnozhuvatysia) za 37 ºS (za vyniatkom mikobakterii 117,b varianta) prynaimni v pershi 42 doby sposterezhennia; u mikobakterii variantiv 118 ta 117,v nyzka biolohichna aktyvnist; tilky odyn shtam (117,b) volodiie zdatnistiu aktyvno rozmnozhuvatysia yak za nyzkoi pliusovoi (3 ºS), tak i optymalnoi tradytsiinoi temperatury (37 ºS). Dysotsiatyvni formy M. bovis 117,a; 117,b; 117,v; 118 variantiv zberihaly morfolohichnu stabilnist protiahom usoho periodu, shcho svidchyt pro “chystotu” tsykh kultur.
Description: Ткаченко Олексій Андрійович http://orcid.org/0000-0003-0978-6575 Білан Марина Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-3178-201X
URI: http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/742
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/5920
ISSN: 2411-7285 print
2413-4899 online
Appears in Collections:Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
742-Article Text-1487-1-10-20161126.pdf1,67 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.