Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6076
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Давиденко, Павло Олександрович | - |
dc.contributor.author | Davydenko, Pavel | - |
dc.contributor.author | Davydenko, Pavlo | - |
dc.contributor.author | Davydenko, P. O. | - |
dc.contributor.author | Davydenko, P. | - |
dc.date.accessioned | 2022-04-19T09:51:39Z | - |
dc.date.available | 2022-04-19T09:51:39Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.citation | Давиденко П. О. Вплив температур культивування на ліпідний склад М. bovis дисоціативних форм, пасажованих через середовище з рН 7,1 / П. О. Давиденко // Вісник Дніпропетровського державного аграрного університету / Дніпропетровський ДАУ. – 2011. – № 1. – С. 139-143. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6076. | uk |
dc.identifier.uri | http://ojs.dsau.dp.ua/index.php/vestnik/article/view/448 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6076 | - |
dc.description | Давиденко Павло Олександрович https://orcid.org/0000-0002-8425-3835 | uk |
dc.description.abstract | Представлено результати досліджень ліпідного складу М. bovis дисоціативних форм, у т. ч. і L-форм, культивованих за різних температур. Установлено, що дисоціація мікобактерій на фоні стабільності набору вільних жирних кислот супроводжується синтезом нової кислоти – ундеканової (С11:0), що може бути характерним для дисоціативних форм. Виявлено, що вміст загальних ліпідів у М. bovis дисоціативних форм значно нижчий за усіх температур культивування, ніж у контрольного зразка. Predstavleno rezultaty doslidzhen lipidnoho skladu M. bovis dysotsiatyvnykh form, u t. ch. i L-form, kultyvovanykh za riznykh temperatur. Ustanovleno, shcho dysotsiatsiia mikobakterii na foni stabilnosti naboru vilnykh zhyrnykh kyslot suprovodzhuietsia syntezom novoi kysloty – undekanovoi (S11:0), shcho mozhe buty kharakternym dlia dysotsiatyvnykh form. Vyiavleno, shcho vmist zahalnykh lipidiv u M. bovis dysotsiatyvnykh form znachno nyzhchyi za usikh temperatur kultyvuvannia, nizh u kontrolnoho zrazka. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпропетровський ДАУ | uk |
dc.subject | М. bovis | uk |
dc.subject | М. bovis | uk |
dc.subject | культивування | uk |
dc.subject | kultyvuvannia | uk |
dc.subject | мікобактерії | uk |
dc.subject | mikobakterii | uk |
dc.title | Вплив температур культивування на ліпідний склад М. bovis дисоціативних форм, пасажованих через середовище з рН 7,1 | uk |
dc.title.alternative | Vplyv temperatur kultyvuvannia na lipidnyi sklad M. bovis dysotsiatyvnykh form, pasazhovanykh cherez seredovyshche z rN 7,1 | uk |
dc.type | Article | uk |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Дніпровського державного аграрно–економічного університету - до липня 2018 р. |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
448-Article Text-919-1-10-20141203.pdf | 316,04 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.