Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6133
Назва: Управління логістичною системою молокопереробних підприємств
Інші назви: Upravlinnia lohistychnoiu systemoiu molokopererobnykh pidpryiemstv
Автори: Городко, Михайло Вікторович
Horodko, Mykhailo Viktorovych
Ключові слова: бізнес-процес
business-process
конкурентна позиція підприємства
competitive position of the enterprise
логістичний ризик
logistic risk
логістична система
logistic system
молокопереробне підприємство
milk processing enterprise
Дата публікації: 2019
Видавництво: Дніпровський державний аграрно–економічний університет
Бібліографічний опис: Городко М. В. Управління логістичною системою молокопереробних підприємств : дис. … канд. економ. наук : [спец]. 08.00.04 – економіка та управління підприємствами / Михайло Вікторович Городко ; Дніпровський державний аграрно-економічний університет . – Дніпро : ДДАЕУ, 2019. – 179 с. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6133
Короткий огляд (реферат): Досліджено теоретико-методичні та практичні аспекти формування й реалізації організаційно-економічного інструментарію управління логістичною системою молокопереробних підприємств. Узагальнення сучасної парадигми теорії логістики показують, що у теоретико-методичному аспекті логістична система – це різновид економічної системи, основними властивостями якої є: складність, ієрархічність, структурованість та організованість. Визначені властивості в сукупності забезпечують логістичним системам стабільне функціонування й розвиток з урахуванням вимог зовнішнього середовища. Запропоновано визначити логістичну систему підприємства як складну багаторівневу систему, яка містить матеріально-технічну, організаційно-економічну, соціально-психологічну та нормативно-правову підсистеми, об’єднані в єдиному безперервному процесі управління підприємством, має прямі та зворотні зв’язки із зовнішнім середовищем та ґрунтується на таких принципах як узгодженість елементів логістичної системи, їх взаємозв’язок та взаємодія; оперативне та безперервне забезпечення інформацією; адаптивність логістичної системи до постійних змін; усвідомлення персоналом місії підприємства. Обґрунтовано поділ логістичних систем підприємств залежно від рівня організації управління. Для логістичних систем першого ступеня властивим є виконання функцій організації складування продукції, готової до відправлення та її транспортування до споживачів. Логістичні системи, що знаходяться на другому рівні розвитку розширюють зовнішні види діяльності, і поряд з системою транспортування продукції до споживачів та складів готової продукції, мають також внутрішньофірмові склади готової продукції. Для логістичних систем третього ступеня управління компонентами виробничо-збутової системи характерним є розширення їх компетенцій такими видами діяльності, як управління закупівлею й постачанням сировини та комплектуючих, а також управління незавершеним виробництвом. Логістичні системи четвертого ступеня включають управління логістичними операціями від закупівлі сировини до обслуговування кінцевого споживача. Встановлено, що логістичний ризик молокопереробного підприємства відображає особливості формування та управління бізнес-процесами як окремого підприємства, так і всіх суб’єктів логістичного ланцюга в умовах невизначеності та відсутності повної інформації на момент прийняття рішень щодо планування, управління, координації й контролю діяльності підприємства. Більшістю молокопереробних підприємств не застосовуються методи управління логістичними ризиками, що зумовлено складністю їх ідентифікації й оцінювання та недостатністю використання в економічній й управлінській практиці. Запропоновані методичний підхід та практичний інструментарій визначення надійності постачання і якості молочної сировини у логістичному ланцюзі дозволять удосконалити ефективність логістичної діяльності молокопереробних підприємств та мінімізувати ризики, що виникають в умовах невизначеності. The theoretical, methodological and practical aspects of the formation and implementation of organizational and economic tools for managing the logistics system of dairy processing enterprises are researched. The generalization of modern logistics theory shows that in the theoretical and methodical aspect, the logistic system is a kind of economic system, the main properties of which are: complexity, hierarchy, structuring and organization. The properties combine to provide logistic system stable functioning and development to meet the requirements of the environment. It is proposed to define the logistics system of the enterprise as a complex multi-level system, which contains logistical, organizational-economic, social-psychological and legal-legal subsystems, combined in a single continuous process of enterprise management, has direct and feedback links with the external environment and is based on such principles as the consistency of the elements of the logistics system, their interconnection and interaction; operational and continuous provision of information; adaptability of the logistics system to constant changes; awareness of the personnel of the mission of the enterprise. Grounded division of logistics enterprises, depending on the level of organization management. For the logistics systems of the first degree is inherent performance of the functions of the organization handling products ready for shipment and transportation to customers. Logistics systems at the second level of development expanding external activities, and along with the system of transportation of products to consumers and warehouses of finished products, also have internal warehouses of finished products. For the third stage of logistics systems management components supply-side systems are characterized by expanding their competencies such activities as management of procurement and supply of raw materials and components, and managing progress. Logistic systems include fourth degree of logistics operations from procurement of raw materials to final customer service. It was established that the logistic risk of the dairy enterprise reflects the peculiarities of the formation and management of business processes as a separate enterprise and all subjects of the logistic chain in the conditions of uncertainty and lack of complete information at the time of making decisions regarding planning, management, coordination and control of the enterprise activity. The majority of dairy enterprises do not employ a method of logistics risks due to the complexity of the identification and assessment of use and lack of economic and management practices. The proposed methodological approach and practical tools for determining the reliability of supply and quality of dairy raw materials in the logistics chain will improve the efficiency of logistics activities of dairy processing enterprises and minimize the risks that arise in the conditions of uncertainty.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6133
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Городко.pdf420,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.