Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/6464
Назва: | Аналіз ринку м’яса птиці в Україні: сучасний вектор у контексті продовольчої безпеки |
Інші назви: | Analysis of the poultry meat market in Ukraine: a modern course in the context of food security |
Автори: | Родіна, Ольга Вікторівна Rodina, Olga |
Ключові слова: | ринок market м’ясо птиці poultry meat виробництво production споживання consumption продовольча безпека food security індикатор indicator рівень самозабезпечення level of self-sufficiency |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Міжнародний університет фінансів спільно з факультетом менеджменту та маркетингу Національного технічного університету України «КПІ» |
Бібліографічний опис: | Родіна О. В. Аналіз ринку м’яса птиці в Україні: сучасний вектор у контексті продовольчої безпеки / О. В. Родіна // Підприємництво та інновації. – 2022. – Вип. 23. – С. 91-96. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6464 |
Короткий огляд (реферат): | У статті проведено аналіз функціонування і сучасного стану ринку м’яса птиці в Україні. Проаналізовано тенденції на ринку м’яса птиці за останні десять років у розрізі виробництва, реалізації та споживання м’яса птиці. Розглянуто динаміку показників розвитку ринку м’яса птиці, як важливих показників забезпечення продовольчої безпеки країни. Проведено порівняльний аналіз динаміки виробництва і споживання м’яса з динамікою частки загальних витрат, які витрачено на продукти харчування одним домогосподарством. Розраховано рівень самозабезпеченості м’ясом у державі, як показника співвідношення обсягів виробництва та споживання м’яса та індикатора визначення рівня продовольчої безпеки. Визначено, за результатами проведеного аналізу, що важливим, є встановлення певної рівноваги на ринку м’яса птиці та підвищення рівня самозабезпеченості м’ясом, як основного стратегічного індикатора у забезпеченні продовольчої безпеки країни. The article analyzes the functioning and current state of the poultry meat market in Ukraine. Analyzed trends in the poultry meat market over the last ten years in terms of production, sale and consumption of poultry meat. The dynamics of poultry meat market development indicators are considered as important indicators of ensuring the country's food security. A comparative analysis of the dynamics of meat production and consumption with the dynamics was carried out shares of total expenditure spent on food by one household. The level is calculated self-sufficiency in meat in the state, as an indicator of the ratio of production and consumption of meat and the indicator for determining the level of food security. Based on the results of the analysis, it was determined that it is important to establish a certain balance in the poultry meat market and increase the level of self-sufficiency in meat, as the main strategic indicator in ensuring the country's food security. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ei-journal.in.ua/index.php/journal/index http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/6464 |
ISSN: | ISSN (Print): 2415-3583 ISSN (Online): 2707-6237 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
501-Текст статті-602-1-10-20220511.pdf | 449,06 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.