Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7064
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКалина, Вікторія Сергіївна-
dc.contributor.authorKalyna, Viktoriia-
dc.contributor.authorПугач, Андрій Миколайович-
dc.contributor.authorPuhach, Andrii-
dc.date.accessioned2023-02-08T11:45:07Z-
dc.date.available2023-02-08T11:45:07Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationКалина В. С. Розділ 5. Розробка нових функціональних продуктів харчового призначення / В. С. Калина, А. М. Пугач // Землеробська механіка. Інноваційні технології харчових ваиробництв =Agricultural mechanics. Innovative technologies of food production : монографія / А. С. Кобець, С. П. Сокол, А. М. Пугач, Ю. О. Чурсінов, О. А. Півоваров, С. Ю. Миколенко, О. С. Ковальова, В. С. Калина, В. С. Кошулько, Д. О. Тимчак, Н. А. Сова, К. А. Худайбердієва ; МОН України ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. – Дніпро : «Свідлер А. Л.», 2022. – Т. 4. Інноваційні технології харчових ваиробництв. – С.266-312. – 100-річчю Дніпровського держ. аграр.-екон. ун-ту, 20-річчю кафедри технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції присвячується. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7064uk
dc.identifier.isbnISBN 978-617-627-174-1-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7064-
dc.description.abstractПроаналізовано напрямки розвитку питань використання нетрадиційної сировини та застосування сучасних технологій виробництва функціональних харчових продуктів. Обгрунтовано доцільність розробки продукту та введення його на ринок. Визначено закономірності та особливості організації розроблення нових харчових продуктів. Еспериментально визначено вплив технологічних параметрів при виробництві продукту на характеристику органолептичних, фізико-хімічних показників продуктів функціонального призначення. Розроблено рецептури харчових продуктів: макаронні вироби на основі клітковини гречаної; фруктово-овочеві гранули в системі натрію альгінат– кальцію фосфат; кремово-збивні цукерки, збагачені бджолиним обніжжям; шоколадні тістечка на основі бобової культури – нут; кондитерські вироби з біологічно активними речовинами; кондитерські вироби дієтично-діабетичного призначення. Виявлено та реалізовано доцільність використання нетрадиційної сировини при виробництві функціональних харчових продуктів. Вироблені вироби відповідають вимогам ДСТУ. Proanalizovano napriamky rozvytku pytan vykorystannia netradytsiinoi syrovyny ta zastosuvannia suchasnykh tekhnolohii vyrobnytstva funktsionalnykh kharchovykh produktiv. Obhruntovano dotsilnist rozrobky produktu ta vvedennia yoho na rynok. Vyznacheno zakonomirnosti ta osoblyvosti orhanizatsii rozroblennia novykh kharchovykh produktiv. Esperymentalno vyznacheno vplyv tekhnolohichnykh parametriv pry vyrobnytstvi produktu na kharakterystyku orhanoleptychnykh, fizyko-khimichnykh pokaznykiv produktiv funktsionalnoho pryznachennia. Rozrobleno retseptury kharchovykh produktiv: makaronni vyroby na osnovi klitkovyny hrechanoi; fruktovo-ovochevi hranuly v systemi natriiu alhinat– kaltsiiu fosfat; kremovo-zbyvni tsukerky, zbahacheni bdzholynym obnizhzhiam; shokoladni tistechka na osnovi bobovoi kultury – nut; kondyterski vyroby z biolohichno aktyvnymy rechovynamy; kondyterski vyroby diietychno-diabetychnoho pryznachennia. Vyiavleno ta realizovano dotsilnist vykorystannia netradytsiinoi syrovyny pry vyrobnytstvi funktsionalnykh kharchovykh produktiv. Vyrobleni vyroby vidpovidaiut vymoham DSTU.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectхарчові продуктиuk
dc.subjectkharchovi produktyuk
dc.subjectвикористання нетрадиційної сировиниuk
dc.subjectvykorystannia netradytsiinoi syrovynyuk
dc.subjectзастосування сучасних технологійuk
dc.subjectzastosuvannia suchasnykh tekhnolohiiuk
dc.subjectнові рецептури харчових продуктівuk
dc.subjectnovi retseptury kharchovykh produktivuk
dc.subjectроль продуктів у життєдіяльності людиниuk
dc.subjectrol produktiv u zhyttiediialnosti liudynyuk
dc.titleРозділ 5. Розробка нових функціональних продуктів харчового призначенняuk
dc.title.alternativeRozdil 5. Rozrobka novykh funktsionalnykh produktiv kharchovoho pryznachenniauk
dc.typeBook chapteruk
Розташовується у зібраннях:Монографії, розділи монографій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Калина Землеробська механіка. Том 4 (1).pdf12,51 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.