Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7068
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кобець, Анатолій Степанович | - |
dc.contributor.author | Kobets, Anatoly Stepanovich | - |
dc.contributor.author | Kobets, Anatoly | - |
dc.contributor.author | Kobets, A. S. | - |
dc.contributor.author | Kobec, А. | - |
dc.contributor.author | Сobets’, A. S. | - |
dc.contributor.author | Чурсінов, Юрій Олексійович | - |
dc.contributor.author | Chursinov, Yurii | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-10T14:11:01Z | - |
dc.date.available | 2023-02-10T14:11:01Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Кобець А . С. Розділ 1. Основи технології виробництва біологічно активних добавок із соку люцерни та амаранту з використанням екструдування зернових сумішей / А. С. Кобець, Ю. О. Чурсінов // Землеробська механіка. Інноваційні технології харчових ваиробництв = Agricultural mechanics. Innovative technologies of food production : монографія / А. С. Кобець, С. П. Сокол, А. М. Пугач, Ю. О. Чурсінов, О. А. Півоваров, С. Ю. Миколенко, О. С. Ковальова, В. С. Калина, В. С. Кошулько, Д. О. Тимчак, Н. А. Сова, К. А. Худайбердієва ; МОН України ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. – Дніпро : «Свідлер А. Л.», 2022. – Т. 4. Інноваційні технології харчових ваиробництв. – С. 14-130. – До 100-річчя Дніпровського держ. аграр.- екон. ун-ту, 20-річчя каф. техн. зберігання і переробки с.-г. продукції присвячена. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7068 | uk |
dc.identifier.isbn | ISBN 978-617-627-174-1 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7068 | - |
dc.description.abstract | Стале збільшення обсягів виробництва продукції тваринництва і птахівництва неможливо забезпечити без створення міцної кормової бази в усіх спеціалізованих галузевих і міжгосподарських об’єднаннях та середніх і дрібних господарствах шляхом подальшої інтенсифікації кормовиробництва, широкого освоєння індустріальних технологій у комбікормовій промисловості. Кормовиробництво розвивається в основному за двома напрямами: перший удосконалення технології та обладнання на підприємствах, які забезпечують повнораціонними комбікормами промислове птахівництво і тваринництво; другий виробництво комбікормів і кормових сумішей у малогабаритних комбікормових цехах з використанням власної сировини, білково-вітамінних добавок (БВД), мінеральних добавок, а також преміксів промислового виробництва. Особливої гостроти нині набуває проблема дефіциту білка та біологічно активних речовин у кормах для тварин та птиці, тож природними є пошуки нових технологічних рішень для його заповнення. Найважливішу роль для виробництва тваринного білка відіграють поновлювані корми рослинного походження, які значною мірою є джерелами білкових кормів і білкових добавок. Серед них: біомаса люцерни, амаранту, конюшини лугової, горохово-вівсяних сумішей, люпину, листя капусти і буряку тощо. Stale zbilshennia obsiahiv vyrobnytstva produktsii tvarynnytstva i ptakhivnytstva nemozhlyvo zabezpechyty bez stvorennia mitsnoi kormovoi bazy v usikh spetsializovanykh haluzevykh i mizhhospodarskykh obiednanniakh ta serednikh i dribnykh hospodarstvakh shliakhom podalshoi intensyfikatsii kormovyrobnytstva, shyrokoho osvoiennia industrialnykh tekhnolohii u kombikormovii promyslovosti. Kormovyrobnytstvo rozvyvaietsia v osnovnomu za dvoma napriamamy: pershyi udoskonalennia tekhnolohii ta obladnannia na pidpryiemstvakh, yaki zabezpechuiut povnoratsionnymy kombikormamy promyslove ptakhivnytstvo i tvarynnytstvo; druhyi vyrobnytstvo kombikormiv i kormovykh sumishei u malohabarytnykh kombikormovykh tsekhakh z vykorystanniam vlasnoi syrovyny, bilkovo-vitaminnykh dobavok (BVD), mineralnykh dobavok, a takozh premiksiv promyslovoho vyrobnytstva. Osoblyvoi hostroty nyni nabuvaie problema defitsytu bilka ta biolohichno aktyvnykh rechovyn u kormakh dlia tvaryn ta ptytsi, tozh pryrodnymy ye poshuky novykh tekhnolohichnykh rishen dlia yoho zapovnennia. Naivazhlyvishu rol dlia vyrobnytstva tvarynnoho bilka vidihraiut ponovliuvani kormy roslynnoho pokhodzhennia, yaki znachnoiu miroiu ye dzherelamy bilkovykh kormiv i bilkovykh dobavok. Sered nykh: biomasa liutserny, amarantu, koniushyny luhovoi, horokhovo-vivsianykh sumishei, liupynu, lystia kapusty i buriaku toshcho. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
dc.subject | біологічно активні добавки | uk |
dc.subject | biolohichno aktyvni dobavky | uk |
dc.subject | використання соку люцерни та амаранту | uk |
dc.subject | vykorystannia soku liutserny ta amarantu | uk |
dc.subject | екструдування зернових сумішей | uk |
dc.subject | ekstruduvannia zernovykh sumishei | uk |
dc.subject | основні технології виробництва | uk |
dc.subject | osnovni tekhnolohii vyrobnytstva | uk |
dc.subject | режими технологічних процесів | uk |
dc.subject | rezhymy tekhnolohichnykh protsesiv | uk |
dc.subject | технологічне обладнання | uk |
dc.subject | tekhnolohichne obladnannia | uk |
dc.title | Розділ 1. Основи технології виробництва біологічно активних добавок із соку люцерни та амаранту з використанням екструдування зернових сумішей | uk |
dc.title.alternative | Rozdil 1. Osnovy tekhnolohii vyrobnytstva biolohichno aktyvnykh dobavok iz soku liutserny ta amarantu z vykorystanniam ekstruduvannia zernovykh sumishei | uk |
dc.type | Book chapter | uk |
Розташовується у зібраннях: | Монографії, розділи монографій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кобець Землеробська механіка. Том 4 (2).pdf | 12,51 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.