Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7090
Назва: | Оптимізація технології виробництва молока корів в товаристві з обмеженою відповідальністю «Дніпро Н» Кам’янського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva moloka koriv v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Dnipro N» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Карноза, Анна Дмитрівна Karnoza, Anna Dmytrivna |
Ключові слова: | годівля корів червоно-рябої молочної породи hodivlia koriv chervono-riaboi molochnoi porody оптимізація технології optymizatsiia tekhnolohii виробництво молока корів vyrobnytstvo moloka koriv ефективність використання efektyvnist vykorystannia екструдовані зернові компоненти ekstrudovani zernovi komponenty |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Карноза А. Д. Оптимізація технології виробництва молока корів в товаристві з обмеженою відповідальністю «Дніпро Н» Кам’янського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Карноза Анна Дмитрівна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2022. – 61 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7090. |
Короткий огляд (реферат): | Дипломна робота на здобуття освітнього рівня «Магістр» викладена на 61 сторінці друкованого тексту, містить 24 таблиці, з використанням 42 літературних джерел і складається з 6 розділів. Приведені дані дослідження щодо встановлення ефективності використання екструдованих зернових компонентів у годівлі корів червоно-рябої молочної породи. Встановлено, що метод екструдування при обробці зерна ячменю і пшениці дає можливість збільшити в них, при порівнянні з натуральним зерном, майже весь комплекс поживних речовин і знизити вміст сирої клітковини). Використання в раціоні корів екструдованого комбікорму-концентрату дає можливість збільшити середньодобовий надій молока на 3,68 кг. За період досліду не виявлено достовірних відмінностей між групами за якісним складом молока, однак в результаті вищого добового надою від корів дослідної групи було отримано більшу кількість молочного жиру та білка, відповідно – на 150 та 120 г. Враховуючи різницю добових надоїв корів дослідної та контрольної груп (4,6 кг), встановлено, що різниця від реалізації молока базисної жирності може складати 64,4 грн. за добу від 1 гол. на користь корів дослідної групи, яким згодовували екструдовані корми. Dyplomna robota na zdobuttia osvitnoho rivnia «Mahistr» vykladena na 61 storintsi drukovanoho tekstu, mistyt 24 tablytsi, z vykorystanniam 42 literaturnykh dzherel i skladaietsia z 6 rozdiliv. Pryvedeni dani doslidzhennia shchodo vstanovlennia efektyvnosti vykorystannia ekstrudovanykh zernovykh komponentiv u hodivli koriv chervono-riaboi molochnoi porody. Vstanovleno, shcho metod ekstruduvannia pry obrobtsi zerna yachmeniu i pshenytsi daie mozhlyvist zbilshyty v nykh, pry porivnianni z naturalnym zernom, maizhe ves kompleks pozhyvnykh rechovyn i znyzyty vmist syroi klitkovyny). Vykorystannia v ratsioni koriv ekstrudovanoho kombikormu-kontsentratu daie mozhlyvist zbilshyty serednodobovyi nadii moloka na 3,68 kh. Za period doslidu ne vyiavleno dostovirnykh vidminnostei mizh hrupamy za yakisnym skladom moloka, odnak v rezultati vyshchoho dobovoho nadoiu vid koriv doslidnoi hrupy bulo otrymano bilshu kilkist molochnoho zhyru ta bilka, vidpovidno – na 150 ta 120 h. Vrakhovuiuchy riznytsiu dobovykh nadoiv koriv doslidnoi ta kontrolnoi hrup (4,6 kh), vstanovleno, shcho riznytsia vid realizatsii moloka bazysnoi zhyrnosti mozhe skladaty 64,4 hrn. za dobu vid 1 hol. na koryst koriv doslidnoi hrupy, yakym zghodovuvaly ekstrudovani kormy. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7090 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Карноза А.Д..pdf | 555,69 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.