Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7092
Назва: Оптимізація технології виробництва продукції нутрій в товаристві з обмеженою відповідальністю «Призма» Нікопольського району Дніпропетровської області
Інші назви: Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii nutrii v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Pryzma» Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Ніколаєва, Альона Олегівна
Nikolaieva, Alona Olehivna
Ключові слова: нутрії
nutrii
оптимізація технології
optymizatsiia tekhnolohii
технологія виробництва продукції нутрій
tekhnolohiia vyrobnytstva produktsii nutrii
вирощування молодняку нутрій
vyroshchuvannia molodniaku nutrii
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Ніколаєва А. О. Оптимізація технології виробництва продукції нутрій в товаристві з обмеженою відповідальністю «Призма» Нікопольського району Дніпропетровської області : магістер. дипломна робота : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Ніколаєва Альона Олегівна ; наук. керівник Похил В. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва продукції тваринництва. – Дніпро, 2022. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7092.
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота виконана на 68 сторінках тексту, містить 22 таблиці, з використанням 42 джерел літератури, в т.ч. 5 іноземних і складається з 6 розділів. В роботі наводяться дані ефективності вирощування молодняку нутрій зі стандартним темно-коричневим та сріблястим типом забарвленням хутра в ТОВ «Призма» Нікопольського району Дніпропетровської області. Дослідження показали, що найбільш високі абсолютні показники живої маси у 8-місячному віці спостерігались в нутрій сріблястого типу забарвлення, вони були вищі, ніж в одноліток стандартного типу на 0,130 кг/гол. – у самців і 0,140 кг/гол. – у самок. Нутрії стандартного типу мали не тільки меншу масу, а й шкурку – 486 г проти 570 г у срібних; при цьому забійний вихід становив 58 % у нутрій обох типів. Порівнюючи дві групи, підраховано, що сріблясті нутрії майже на 8,3 % перевищують своїх однолітків за забійною масою. Виручка від реалізації продукції стандартних нутрій становила 460,00 грн. за одну голову проти 540,00 грн. при вирощуванні сріблястих. Різниця становить 80,00 грн. за одну голову. Таким чином, враховуючи вартість м’яса та хутра, нутрії сріблястого типу забарвлення домінують над стандартними, що в подальшому забезпечує позитивний кошторис ефективності виробництва продукції. Dyplomna robota vykonana na 68 storinkakh tekstu, mistyt 22 tablytsi, z vykorystanniam 42 dzherel literatury, v t.ch. 5 inozemnykh i skladaietsia z 6 rozdiliv. V roboti navodiatsia dani efektyvnosti vyroshchuvannia molodniaku nutrii zi standartnym temno-korychnevym ta sribliastym typom zabarvlenniam khutra v TOV «Pryzma» Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Doslidzhennia pokazaly, shcho naibilsh vysoki absoliutni pokaznyky zhyvoi masy u 8-misiachnomu vitsi sposterihalys v nutrii sribliastoho typu zabarvlennia, vony buly vyshchi, nizh v odnolitok standartnoho typu na 0,130 kh/hol. – u samtsiv i 0,140 kh/hol. – u samok. Nutrii standartnoho typu maly ne tilky menshu masu, a y shkurku – 486 h proty 570 h u sribnykh; pry tsomu zabiinyi vykhid stanovyv 58 % u nutrii obokh typiv. Porivniuiuchy dvi hrupy, pidrakhovano, shcho sribliasti nutrii maizhe na 8,3 % perevyshchuiut svoikh odnolitkiv za zabiinoiu masoiu. Vyruchka vid realizatsii produktsii standartnykh nutrii stanovyla 460,00 hrn. za odnu holovu proty 540,00 hrn. pry vyroshchuvanni sribliastykh. Riznytsia stanovyt 80,00 hrn. za odnu holovu. Takym chynom, vrakhovuiuchy vartist miasa ta khutra, nutrii sribliastoho typu zabarvlennia dominuiut nad standartnymy, shcho v podalshomu zabezpechuie pozytyvnyi koshtorys efektyvnosti vyrobnytstva produktsii.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7092
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ніколаєва А. О..pdf587,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.