Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/746
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБусол, Володимир-
dc.contributor.authorBusol, Volodymyr-
dc.contributor.authorТкаченко, Олексій Андрійович-
dc.contributor.authorTkatschenko, A. A.-
dc.contributor.authorTkatschenko, O. A.-
dc.contributor.authorTkatschenko, Оleksii-
dc.contributor.authorЗеленська, Марина-
dc.contributor.authorZelenskaya, Maryna-
dc.contributor.authorКовальова, Лілія-
dc.contributor.authorKoval`ova, Liliya-
dc.date.accessioned2018-12-11T08:51:11Z-
dc.date.available2018-12-11T08:51:11Z-
dc.date.issued2007-
dc.identifier.citationВільні жирні кислоти M. bovis та інфекційний процес / В. Бусол, О. Ткаченко, М. Зеленська, Л. Ковальова // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2007. – № 3. – С. 10-13. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/746-
dc.description.abstractДосліджуючи вільні жирні кислоти мікобактерій різних видів, культуральні властивості в динаміці пересівів на штучному живильному середовищі та вірулентність M. bovis, паса жованих на мурчаках, встановлено, що мікобактерії, зокрема швидкорослі M. Bovis змінюючись кількісно в залежності від вмісту кислот, змінюються по формі і структурі колоній. Це призводить до суттєвого зниження патогенності з одночасним збереженням сенсибілізуючої здатності мікобактерій. Studing of free fat acids of different mycobacteria growing properties during passeging on nutrient medium and their virulence at passeging on guinea-pigs has established, that mycobacteria and quickly growing M. bovis change both their acids and their form and colonies structure. As are results the pathogenic properties are increasing and the sensibilization properties do not change.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВетінформuk
dc.subjectM. bovisuk
dc.subjectM. bovisuk
dc.subjectштамuk
dc.subjectstrainuk
dc.subjectмікобактеріїuk
dc.subjectmycobacteriumuk
dc.subjectтуберкульозuk
dc.subjecttuberculosisuk
dc.titleВільні жирні кислоти M. bovis та інфекційний процесuk
dc.title.alternativeFree fat acids of M. bovis and infectious processuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7.pdf2,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.