Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7597
Назва: Удосконалення обліку та контролю витрат і виходу продукції тваринництва сільськогосподарського підприємства
Інші назви: Udoskonalennia obliku ta kontroliu vytrat i vykhodu produktsii tvarynnytstva silskohospodarskoho pidpryiemstva
Автори: Заянц, Наталія Іванівна
Zaiants, Nataliia
Ключові слова: витрати
costs
тваринництво
livestock
підприємство
enterprise
облік
accounting
контроль
control
удосконалення
improvement
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Заянц Н. І. Удосконалення обліку та контролю витрат і виходу продукції тваринництва сільськогосподарського підприємства : магістр. дипломна робота : 071 Облік і оподаткування / Заянц Наталія Іванівна ; наук. керівник Чернецька Ольга Віталіївна ; Дніпровський держ.аграр.-екон. ун-т, Ф-т обліку і фінансів, Каф. обліку, оподаткування та управління фінансово-економічною безпекою. – Дніпро, 2022. – 77 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7597
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження – господарські операції, що формують витрати на виробництво готової продукції тваринництва та відображаються в системі обліку і контролю. Мета роботи - наукове обґрунтування теоретичних основ і розробка практичних рекомендацій з удосконалення обліку і контролю витрат на виробництво і вихід готової продукції тваринництва. Методи дослідження - узагальнення, порівняння та групування, метод логічно-наслідкового зв’язку, економіко-статистичні методи (ряди динаміки, графічний, трендовий аналіз). Розкрито сутність витрат на виробництво і вихід готової продукції, проаналізовано особливості процесу виробництва в тваринництві та їх вплив на побудову обліку і контролю на підприємстві, наведено аналіз нормативно-правового забезпечення обліку і контролю витрат і виходу продукції. Надано фінансово-економічну характеристику С(Ф)Г «Овен» і характеристику організації роботи бухгалтерської служби та здійснити оцінку базових засад облікової політики С(Ф)Г «Овен», здійснено аналіз стану первинного, синтетичного і аналітичного обліку витрат і виходу продукції тваринництва в С(Ф)Г «Овен»; виявлено напрямки удосконалення обліку витрат і виходу продукції тваринництва. Досліджено теоретико-методичні аспекти контролю витрат і виходу продукції тваринництва, надано аналіз стану контрольних процедур формування витрат на виробництво продукції тваринництва в С(Ф)Г «Овен», запропоновано шляхи удосконалення контролю витрат і виходу продукції тваринництва. Результати впроваджено в діяльність С(Ф)Г «Овен» смт. Петропавлівка Дніпропетровської області. Obiekt doslidzhennia – hospodarski operatsii, shcho formuiut vytraty na vyrobnytstvo hotovoi produktsii tvarynnytstva ta vidobrazhaiutsia v systemi obliku i kontroliu. Meta roboty - naukove obgruntuvannia teoretychnykh osnov i rozrobka praktychnykh rekomendatsii z udoskonalennia obliku i kontroliu vytrat na vyrobnytstvo i vykhid hotovoi produktsii tvarynnytstva. Metody doslidzhennia - uzahalnennia, porivniannia ta hrupuvannia, metod lohichno-naslidkovoho zviazku, ekonomiko-statystychni metody (riady dynamiky, hrafichnyi, trendovyi analiz). Rozkryto sutnist vytrat na vyrobnytstvo i vykhid hotovoi produktsii, proanalizovano osoblyvosti protsesu vyrobnytstva v tvarynnytstvi ta yikh vplyv na pobudovu obliku i kontroliu na pidpryiemstvi, navedeno analiz normatyvno-pravovoho zabezpechennia obliku i kontroliu vytrat i vykhodu produktsii. Nadano finansovo-ekonomichnu kharakterystyku S(F)H «Oven» i kharakterystyku orhanizatsii roboty bukhhalterskoi sluzhby ta zdiisnyty otsinku bazovykh zasad oblikovoi polityky S(F)H «Oven», zdiisneno analiz stanu pervynnoho, syntetychnoho i analitychnoho obliku vytrat i vykhodu produktsii tvarynnytstva v S(F)H «Oven»; vyiavleno napriamky udoskonalennia obliku vytrat i vykhodu produktsii tvarynnytstva. Doslidzheno teoretyko-metodychni aspekty kontroliu vytrat i vykhodu produktsii tvarynnytstva, nadano analiz stanu kontrolnykh protsedur formuvannia vytrat na vyrobnytstvo produktsii tvarynnytstva v S(F)H «Oven», zaproponovano shliakhy udoskonalennia kontroliu vytrat i vykhodu produktsii tvarynnytstva. Rezultaty vprovadzheno v diialnist S(F)H «Oven» smt. Petropavlivka Dnipropetrovskoi oblasti.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7597
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, оподаткування та управління фінансово-економічною безпекою . Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Заянц Н.І..pdf1,09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.