Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7864
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФедянович, Станіслав-
dc.contributor.authorFedianovych, Stanislav-
dc.date.accessioned2023-07-12T13:35:26Z-
dc.date.available2023-07-12T13:35:26Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationФедянович Станіслав Удосконалення окремих елементів технології вирощування сої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Лан» Кам҆янського району Дніпропетровської області : магістер. кваліф. робота : 201, Агрономія / Станіслав Федянович ; наук. кер. В. Позняк ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Агрономічний ф-т, Каф. загального землеробства та грунтознавства. – Дніпро, 2023. – 62 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7864uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7864-
dc.description.abstractРозв'язання задачі розширення виробництва сої пов'язана не стільки зі збільшенням посівних площ (частка культури у структурі зараз значна – часто досягає 30 %), стільки із підвищенням її продуктивності. Соя має високий продукційний потенціал, який у виробничих умовах не реалізується наполовину. Отримання високої і стійкої врожайності насіння сої ґрунтується на вивченням сортових особливостей і її продукційного процесу, також способів його регулювання, в тому числі за рахунок оптимізація поживного режиму В даний час завдання, що стоїть перед товаровиробниками сої, що полягає в максимально повному задоволенні потреб культури у елементах живлення, посиленням симбіотичного фіксуванню азоту, залучення цього дефіцитного елемента живлення рослин до біологічного кругообігу. При цьому найважливішою умовою є підвищення продуктивності культури за обов'язкового збереження родючості ґрунти. Характерні особливості органічних, мінеральних та мікроелементних добрив могли б успішно доповнювати один одного, оптимізуючи продукцію процес. Rozviazannia zadachi rozshyrennia vyrobnytstva soi poviazana ne stilky zi zbilshenniam posivnykh ploshch (chastka kultury u strukturi zaraz znachna – chasto dosiahaie 30 %), stilky iz pidvyshchenniam yii produktyvnosti. Soia maie vysokyi produktsiinyi potentsial, yakyi u vyrobnychykh umovakh ne realizuietsia napolovynu. Otrymannia vysokoi i stiikoi vrozhainosti nasinnia soi gruntuietsia na vyvchenniam sortovykh osoblyvostei i yii produktsiinoho protsesu, takozh sposobiv yoho rehuliuvannia, v tomu chysli za rakhunok optymizatsiia pozhyvnoho rezhymu V danyi chas zavdannia, shcho stoit pered tovarovyrobnykamy soi, shcho poliahaie v maksymalno povnomu zadovolenni potreb kultury u elementakh zhyvlennia, posylenniam symbiotychnoho fiksuvanniu azotu, zaluchennia tsoho defitsytnoho elementa zhyvlennia roslyn do biolohichnoho kruhoobihu. Pry tsomu naivazhlyvishoiu umovoiu ye pidvyshchennia produktyvnosti kultury za oboviazkovoho zberezhennia rodiuchosti grunty. Kharakterni osoblyvosti orhanichnykh, mineralnykh ta mikroelementnykh dobryv mohly b uspishno dopovniuvaty odyn odnoho, optymizuiuchy produktsiiu protses.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно–економічний університетuk
dc.subjectРозвитокuk
dc.subjectrozvytokuk
dc.subjectСояuk
dc.subjectsoiauk
dc.subjectСистема удобренняuk
dc.subjectsystema udorenniauk
dc.subjectПродуктивна вологаuk
dc.subjectproduktyvna volohauk
dc.subjectекономічна ефективністьuk
dc.subjectekonomichna efektyvnistuk
dc.subjectохорона праціuk
dc.subjectokhorona pratsiuk
dc.titleУдосконалення окремих елементів технології вирощування сої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Лан» Кам҆янського району Дніпропетровської областіuk
dc.title.alternativeUdoskonalennia okremykh elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia soi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Lan» Kam҆ianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра загального землеробства та ґрунтознавства . Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Федянович С. Ю..pdf916,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.