Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8831
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБілокур, Андрій Миколайович-
dc.contributor.authorBilokur, Andrii Mykolaiovych-
dc.date.accessioned2024-01-01T11:31:49Z-
dc.date.available2024-01-01T11:31:49Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБілокур А. М. Обґрунтування технології обробки пшеничного борошна низької якості в електромагнітному полі надвисокої частоти : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Білокур Андрій Миколайович ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 77 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8831.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8831-
dc.description.abstractМета роботи передбачає дослідження процесу обробки пшеничного борошна в полі НВЧ, отриманого з суховійного зерна для поліпшення показників якості. Об’єкт досліджень – технологічний процес надвисокочастотної обробки пшеничного борошна першого сорту, отриманого з суховійного зерна, що росте в посушливих регіонах Дніпропетровської області і України в цілому. Предмет досліджень – експериментальні та аналітичні залежності, що характеризують вплив параметрів обробки в полі НВЧ на показники якості пшеничного борошна, отриманого з суховійного зерна. Перспективним напрямком в підвищенні якості пшеничного борошна є фізичні способи її обробки (ультрафіолетове, інфрачервоне випромінювання, обробка в полі надвисокої частоти та ін.). Одним з фізичних способів є обробка струмами високої частоти, яка знайшла широке застосування в харчовій промисловості, в тому числі при виробництві продуктів переробки зерна. Аналіз літературних джерел показав, що проводилися дослідження впливу поля НВЧ на кількісні і якісні показники нормального зерна з метою зниження його мікробного обсіменіння, пошкодженого зерна (пророслого, морозобійного, пошкодженого шкідниками та самозігріванням, промороженого, зіпсованого сушінням) з метою поліпшення його якості, а також пшеничного борошна для зниження мікробного обсіменіння, прискорення його дозрівання, поліпшення хлібопекарських властивостей борошна зі слабкою клейковиною. Meta roboty peredbachaie doslidzhennia protsesu obrobky pshenychnoho boroshna v poli NVCh, otrymanoho z sukhoviinoho zerna dlia polipshennia pokaznykiv yakosti. Obiekt doslidzhen – tekhnolohichnyi protses nadvysokochastotnoi obrobky pshenychnoho boroshna pershoho sortu, otrymanoho z sukhoviinoho zerna, shcho roste v posushlyvykh rehionakh Dnipropetrovskoi oblasti i Ukrainy v tsilomu. Predmet doslidzhen – eksperymentalni ta analitychni zalezhnosti, shcho kharakteryzuiut vplyv parametriv obrobky v poli NVCh na pokaznyky yakosti pshenychnoho boroshna, otrymanoho z sukhoviinoho zerna. Perspektyvnym napriamkom v pidvyshchenni yakosti pshenychnoho boroshna ye fizychni sposoby yii obrobky (ultrafioletove, infrachervone vyprominiuvannia, obrobka v poli nadvysokoi chastoty ta in.). Odnym z fizychnykh sposobiv ye obrobka strumamy vysokoi chastoty, yaka znaishla shyroke zastosuvannia v kharchovii promyslovosti, v tomu chysli pry vyrobnytstvi produktiv pererobky zerna. Analiz literaturnykh dzherel pokazav, shcho provodylysia doslidzhennia vplyvu polia NVCh na kilkisni i yakisni pokaznyky normalnoho zerna z metoiu znyzhennia yoho mikrobnoho obsimeninnia, poshkodzhenoho zerna (prorosloho, morozobiinoho, poshkodzhenoho shkidnykamy ta samozihrivanniam, promorozhenoho, zipsovanoho sushinniam) z metoiu polipshennia yoho yakosti, a takozh pshenychnoho boroshna dlia znyzhennia mikrobnoho obsimeninnia, pryskorennia yoho dozrivannia, polipshennia khlibopekarskykh vlastyvostei boroshna zi slabkoiu kleikovynoiu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjecttemperaturauk
dc.subjectборошно пшеничнеuk
dc.subjectboroshno pshenychneuk
dc.subjectзольністьuk
dc.subjectzolnistuk
dc.subjectклейковинаuk
dc.subjectkleikovynauk
dc.subjectчастота поля НВЧuk
dc.subjectchastota polia NVChuk
dc.subjectобробкаuk
dc.subjectobrobkauk
dc.subjectтривалістьuk
dc.subjecttryvalistuk
dc.titleОбґрунтування технології обробки пшеничного борошна низької якості в електромагнітному полі надвисокої частотиuk
dc.title.alternativeОбґрунтування технології обробки пшеничного борошна низької якості в електромагнітному полі надвисокої частотиuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Білокур А.М..pdf2,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.