Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8833
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБуйний, Олександр Юрійович-
dc.contributor.authorBuinyi, Oleksandr Yuriiovych-
dc.date.accessioned2024-01-01T18:26:25Z-
dc.date.available2024-01-01T18:26:25Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБуйний О. Ю. Обґрунтування технології зберігання насіння соняшнику із застосуванням біопрепаратів : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Буйний Олександр Юрійович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 76 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8833.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8833-
dc.description.abstractМетою роботи є науково-практичне обґрунтування і розробка екологічно чистої технології післязбиральної обробки свіжозібраного насіння соняшнику сучасних сортів із застосуванням біопрепарату «Псевдобактерин-2» (ПС-2), що дозволяє підвищити їх технологічну цінність при післязбиральному дозріванні. Об’єктом досліджень є свіжозібране насіння соняшника сучасних сортів, що вирощуються в центральній та східній частині України. Предметом дослідження є режими обробки насіння біопрепаратом «Псевдобактерин-2» з послідуючим активним вентилюванням та їх вплив на тривалість його зберігання та якісні показники. Одним, з відомих способів запобігання розвитку процесів гідролітичного і окисного розпаду запасних речовин насіння при зберіганні до теплової сушки є обробка свіжозібраної насіннєвої маси хімічними консервантами, які пригнічують в насіннєвій масі ферментні системи насіння і мікроорганізмів, викликаючи їх загибель. Якість насіння під впливом хімічних консервантів зберігається на вихідному рівні, хоча схожість насіння стає нульовою і процеси післязбирального дозрівання насіння, що покращують їх технологічну якість, не відбуваються. У зв’язку з цим обґрунтування і розробка нових технологій післязбиральної обробки насіння соняшнику, що дозволяє не тільки зберегти, але і поліпшити якість насіння шляхом прискорення їх післязбирального дозрівання є актуальною. Metoiu roboty ye naukovo-praktychne obgruntuvannia i rozrobka ekolohichno chystoi tekhnolohii pisliazbyralnoi obrobky svizhozibranoho nasinnia soniashnyku suchasnykh sortiv iz zastosuvanniam biopreparatu «Psevdobakteryn-2» (PS-2), shcho dozvoliaie pidvyshchyty yikh tekhnolohichnu tsinnist pry pisliazbyralnomu dozrivanni. Obiektom doslidzhen ye svizhozibrane nasinnia soniashnyka suchasnykh sortiv, shcho vyroshchuiutsia v tsentralnii ta skhidnii chastyni Ukrainy. Predmetom doslidzhennia ye rezhymy obrobky nasinnia biopreparatom «Psevdobakteryn-2» z posliduiuchym aktyvnym ventyliuvanniam ta yikh vplyv na tryvalist yoho zberihannia ta yakisni pokaznyky. Odnym, z vidomykh sposobiv zapobihannia rozvytku protsesiv hidrolitychnoho i okysnoho rozpadu zapasnykh rechovyn nasinnia pry zberihanni do teplovoi sushky ye obrobka svizhozibranoi nasinnievoi masy khimichnymy konservantamy, yaki pryhnichuiut v nasinnievii masi fermentni systemy nasinnia i mikroorhanizmiv, vyklykaiuchy yikh zahybel. Yakist nasinnia pid vplyvom khimichnykh konservantiv zberihaietsia na vykhidnomu rivni, khocha skhozhist nasinnia staie nulovoiu i protsesy pisliazbyralnoho dozrivannia nasinnia, shcho pokrashchuiut yikh tekhnolohichnu yakist, ne vidbuvaiutsia. U zviazku z tsym obgruntuvannia i rozrobka novykh tekhnolohii pisliazbyralnoi obrobky nasinnia soniashnyku, shcho dozvoliaie ne tilky zberehty, ale i polipshyty yakist nasinnia shliakhom pryskorennia yikh pisliazbyralnoho dozrivannia ye aktualnoiu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectякістьuk
dc.subjectyakistuk
dc.subjectнасіння соняшникаuk
dc.subjectnasinnia soniashnykauk
dc.subjectбіопрепаратuk
dc.subjectbiopreparatuk
dc.subjectдозріванняuk
dc.subjectdozrivanniauk
dc.subjectобробкаuk
dc.subjectobrobkauk
dc.subjectактивне вентилюванняuk
dc.subjectaktyvne ventyliuvanniauk
dc.subjectолійністьuk
dc.subjectoliinistuk
dc.subjectвологістьuk
dc.subjectvolohistuk
dc.subjectмікроорганізмиuk
dc.subjectmikroorhanizmyuk
dc.titleОбґрунтування технології зберігання насіння соняшнику із застосуванням біопрепаратівuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii zberihannia nasinnia soniashnyku iz zastosuvanniam biopreparativuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Буйний О.Ю..pdf2,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.